Χεζόνια στο Gazzetta: «Ξέρω ότι πρέπει να... σκοτώσω τον Παναθηναϊκό, ο κόσμος του θέλει να παίζω εξαιρετικά» (vid)

Ο Μάριο Χεζόνια.
Ο Μάριο Χεζόνια εξηγεί στο Gazzetta τη δυσκολία να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό και το... πρέπει που υπάρχει στην εμφάνισή του. Αρνείται ότι η Ρεάλ κάνει δηλώσεις υπεροχής, μετά τις δύο νίκες στην Ελλάδα, ενώ εξηγεί το λόγο της αλλαγής στο παιχνίδι του.

Ο Μάριο Χεζόνια έφτασε ημίγυμνος έξω από τα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ. Στα χέρια του κρατούσε ένα μικρό μαύρο κουτί.

Και ρωτούσε τον... αποστολέα του, τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, «τι είναι αυτό ρε μ@λ@κ@;». Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού αποκρίθηκε πως είναι ένα δώρο. Με τον Χεζόνια να μπαίνει βιαστικά στο χώρο που ήταν οι νέοι συμπαίκτες του και να επιστρέφει με την... απάντησή του: Μία υπογεγραμμένη φανέλα, η οποία λογικά κατέληξε στη συλλογή του Καλαϊτζάκη.

Ο χώρος που είχε ο Χεζόνια στα αποδυτήρια γοργά γέμισε από δημοσιογράφους. Εξέλιξη λογική, όχι μόνο λόγω του δεσμού του Κροάτη με τον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως λόγω της εμφάνισής του.

Με τον Χεζόνια, μετά τον Ολυμπιακό (77-71), να... πληγώνει και τον Παναθηναϊκό (90-78).

«Είναι δύσκολο. Ξέρω όλα τα συνθήματα, τα ακολουθώ, υπάρχουν οι πρώην συμπαίκτες μου, ξέρω αρκετούς στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, επαγγελματίας. Πρέπει να τους... σκοτώσεις, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που θα τους κάνει να σε σεβαστούν. Αυτός είναι ο σκοπός, να παίξω στο 100%, γιατί αυτό ζητούν, να με δουν να παίζω εξαιρετικά, όχι απλώς να παίξω», είπε ο Χεζόνια στο Gazzetta αναφορικά με την επιπρόσθετη δυσκολία να παίζει και να το κάνει καλά, κόντρα στην αγαπημένη του ομάδα.

Ξεκάθαρος Χεζόνια: «Δηλώσεις υπεροχής τον Μάιο, όχι τώρα»

Σε διάστημα λίγων ημερών, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να φύγει με τη νίκη τόσο από το ΣΕΦ, όσο και από το ΟΑΚΑ.

Ρωτήσαμε τον Μάριο Χεζόνια, αν αυτό είναι μία μορφή δήλωσης υπεροχής. Και η απάντησή του δείχνει την ωριμότητα που περικλείει τον ίδιο και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Όχι, κάνουμε... δηλώσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο. Ακόμα βρισκόμαστε στις αρχές Δεκεμβρίου, ποιος ξέρει ποιος θα αρχίσει να παίζει καλά σε ένα μήνα. Ίσως βρεθούμε εμείς σε ένα κακό... φεγγάρι. Αυτή είναι η EuroLeague. Να διατηρήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος και να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά», ήταν τα λόγια.

«Δεν είμαι ακόμα ικανοποιημένος με το παιχνίδι μου»

Και αφού αναφέραμε τη λέξη «ωριμότητα», αυτή μοιάζει να εφάπτεται πλέον και στο παιχνίδι του. Και στην τεράστια αλλαγή που δείχνει, σε σχέση με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και την Ούνικς Καζάν.

«Όλοι το λένε. Προέρχεται και από τη Ρεάλ Μαδρίτης, νομίζω ότι ήμουν πάντα με ενοχλούσε, επειδή δεν βρέθηκα αμέσως σε αυτό το επίπεδο νεότερος. Άλλαξα λίγο τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος ακόμα, θέλω να γίνω ακόμα καλύτερος», δικαιολόγησε την αλλαγή νοοτροπίας ο 28χρονος φόργουορντ.

@Photo credits: INTIME, ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ