Μπάγερν - Βίρτους 90-76: Στάση Ιμπάκα στο Μόναχο!

Δημήτρης Οικονόμου
Η Μπάγερν ισοπέδωσε στο τελευταίο δεκάλεπτο τη Βίρτους Μπολόνια και πανηγύρισε με πρωταγωνιστή τον Ιμπάκα μια πολύ σημαντική νίκη στο Μόναχο!

Η πολύ καλή εικόνα και πορεία της Βίρτους βρήκε τείχος. Και αυτό είχε όνομα, Σερζ Ιμπάκα. Ο σέντερ της Μπάγερν Μονάχου ήταν πραγματικά παντού σε άμυνα και επίθεση, ολοκλήρωσε με double-double την αναμέτρηση και υπέγραψε με 90-76 τη νίκη επί της Βίρτους. Οι Βαυαροί ανέτρεψαν το αρχικό -14 και έφτασαν σε μία τεράστια νίκη, μετά από ένα τρομερό τελευταίο δεκάλεπτο!

Ο αγώνας: Μπάγερν - Βίρτους

Στο ξεκίνημα η Βίρτους έθεσε τους κανόνες της στο Μόναχο. Ο Ντάνστον έδωσε οντότητα στη ρακέτα απέναντι στον Μπούκερ, αλλά η Βίρτους πήρε απόσταση μόλις μπήκε ο Μπελινέλι στον χορό (13-20, 6'). Ο Ιταλός ήταν εκπληκτικός και σε συνδυασμό με το κακό ξεκίνημα του Φρανσίσκο, η Βίρτους προηγήθηκε με 10 και λίγο αργότερα με το καλάθι του Ντάνστον με 14 (23-37, 13') από το καλάθι του Ντάνστον.

Και όμως η Μπάγερν βρήκε απαντήσεις προτού τελειώσει το ημίχρονο. Ο Ιμπάκα όρθωσε ανάστημα στη ρακέτα και με τον Μπόνγκα να φέρνει λύσεις χάρη στην αθλητικότητά του, οι Βαυαροί μείωσαν στους 2 (44-46) με το φινάλε του ημιχρόνου.

Το μπρα-ντε-φερ των δύο ομάδων συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Ξανά με πρωταγωνιστή τον Ιμπάκα που σκόραρε και τρίποντο, η Μπάγερν προσπέρασε με 58-53 (25') και διατήρησε το μικρό αυτό κέρδος της, αφού ο Φρανσίσκο μπόρεσε να δει το καλάθι για να φτάσουμε στο 70-66 μετά από τρία δεκάλεπτα.

Τα σουτ του πρώην Περιστεριώτη μάλιστα έκαναν το παιχνίδι να γείρει στην πλευρά των γηπεδούχων. Με δικό του τρίποντο η διαφορά πήγε στους 10 (81-71, 34') για να ακολουθήσει ένα ακόμα από τον Μπράνκοβιτς. Οι Ιταλοί έπρεπε να επιστρέψουν από το -13 στο τελευταίο τετράλεπτο. Με ποσοστό όμως κάτω από το 30% στο τρίποντο κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο και στη ρακέτα δέσποζε ο Ιμπάκα σε επίθεση και άμυνα.

Έτσι η Μπάγερν έφτασε εύκολα στη νίκη, με ένα τρομερό τελευταίο δεκάλεπτο που έγραψε επιμέρους 18-10.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 44-46, 70-66, 90-76

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην απόλυτη κυριαρχία του Ιμπάκα, ο οποίος εξουδετέρωσε τον Ντάνστον, αλλά και στο κακό ποσοστό των Ιταλών από την περίμετρο.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Σερζ Ιμπάκα με 24 πόντους (9/12 2π.), 13 ριμπάουντ, 2 μπλοκ ήταν απόλυτος κυρίαρχος σε επίθεση και άμυνα.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέτριος ο Παγιόλα με 2 ασίστ και 3 λάθη, μόλις 1/3 τρίποντο στα 13 λεπτά που πάτησε παρκέ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Μάρκο Μπελινέλι σκόραε 22 με 3/6 τρίποντα αλλά δεν αρκούσε για τη Βίρτους.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Φρανσίσκο μπορεί να μέτρησε μόλις 1/6 τρίποντα αλλά βοήθησε στο φινάλε, έχοντας 13 πόντους και 5 ασίστ, όσες δηλαδή και ο Έντουαρντς. Πολύ καλός και ο Μπούκερ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Βίρτους σούταρε 6/19 εκ των οποίων πλην Μπελινέλι μόλις 3/13.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μπάγερν αντιμετωπίζει την Άλμπα στο Βερολίνο για το γερμανικό πρωτάθλημα (3/12 - 18:00) ενώ η Βίρτους την Ντερτόνα (3/12 - 21:00).

@Photo credits: Twitter/ @VirtusSegafredo

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.