Αρμάνι - Ζάλγκιρις 70-83: Άνετη με καυτούς Ουλανόβας και Έβανς (vid)

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η Ζάλγκιρις Κάουνας κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την Ιταλία κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο με σκορ 83-70.

Στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Euroleague, η Αρμάνι Μιλάνο υποδέχτηκε τη Ζάλγκιρις Κάουνας, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν άνετα με τελικό σκόρερ 83-70.

Στο πρώτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες έδειξαν μαχητικό χαρακτήρα (19-18), με τη Ζάλγκιρις να ανεβάζει ρυθμούς στη δεύτερη περίοδο και τελειώνοντας το δεκάλεπτο μπροστά με 10 πόντους και το σκορ στο 41-31.

Στο δεύτερο μισό, η Αρμάνι δεν κατάφερε να βρει λύσεις, με τον λιθουανικό σύλλογο να συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 59-52 ενώ στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι ως προς την εικόνα του ματς, το οποίο έληξε 83-70. Με αυτό τον τρόπο η Ζάλγκιρις έφτασε το ρεκόρ στο 5-6 ενώ η Αρμάνι στο 4-7.

Αρμάνι Μιλάνο – Ζάλγκιρις Κάουνας: Το ματς

Στην πρώτη περίοδο το ματς ήταν αρκετά μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να παραμένουν σταθερά σε κοντινή απόσταση η μία από την άλλη, σε ένα δεκάλεπτο όπου κανείς δεν κατάφερε να ξεφύγει με διαφορά άνω των 3 πόντων και ολοκληρώθηκε 19-18.

Με αντίστοιχο τρόπο εξελίχθηκαν τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, στης οποίας τα μισά (15') η Ζάλγκιρις βρέθηκε για πρώτη φορά στο +4 (23-27). Έκτοτε παρά τις προσπάθειες της Αρμάνι, άρχισε να χτίζει διαφορά πηγαίνοντας στο τέλος του ημιχρόνου στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 10 πόντους και το σκορ στο 41-31 υπέρ της.

Ηγέτης για την ομάδα της Λιθουανίας στο πρώτο 20λεπτο ήταν ο Ουλανόβας, έχοντας συνολικά 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ ενώ για τους γηπεδούχους ο Σέιβον Σιλντς τελείωσε με 8 πόντους.

Η Ζάλγκιρις συνέχισε στην τρίτη περίοδο να βρίσκεται στο +10 και παρά τον τραυματισμό του Μπουτκεβίτσιους στο 22', έφτασε στο 24' να προηγείται με σκορ 51-39. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα κατάφερε να περιορίσει ως έναν βαθμό τον ρυθμό που είχαν επιβάλει οι φιλοξενούμενοι, με το δεκάλεπτο ωστόσο να ολοκληρώνεται 59-52 υπέρ των Λιθουανών.

Η ομάδα του Ματσκβίτις συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση στην τέταρτη περίοδο έχοντας επιβάλει τον ρυθμό τους και παρά τις ελάχιστες ατομικές προσπάθειες από τους γηπεδούχους, η διαφορά παρέμεινε μέχρι και το τέλος του ματς γύρω από τους 10 πόντους (69-62, 35'), με τον αγώνα να λήγει τελικά 83-70

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 31-41, 52-59, 70-83

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην καλή επιθετική λειτουργία της Ζάλγκιρις, η οποία κατάφερε να διατηρηθεί σταθερά μπροστά στο σκορ διατηρώντας μάλιστα μέχρι την κόρνα της λήξης ένα προβάδισμα γύρω από τους 10 πόντους.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Εντγκάρας Ουλανόβας με 20 πόντους (6/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5/5 βολές) και παράλληλα μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Μέλι που σημείωσε μόλις 4 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 27:59 λεπτά εντός παρκέ.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Σέιβον Σιλντς με 21 πόντους και 3 ριμπάουντ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ:Ο Κίναν Έβανς με 19 πόντους (3/6 δίπντα, 4/6 τρίποντα) ενώ είχε επίσης 4 ασίστ και 1 ριμπάουντ. Με 16 πόντους ολοκλήρωσε ο Σμιτς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η ευστοχία της Ζάλγκιρις Κάουνας στα τρίποντα όπου είχε ποσοστό 52,4%

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Την Κυριακή (3/12) η Αρμάνι Μιλάνο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Ντιναμό Σάσαρι ενώ η Ζάλγκιρις την ίδια μέρα θα τα βάλει με τη Λιετκαμπέλις.

Τα στατιστικά της Ζάλγκιρις

Τα στατιστικά της Αρμάνι Μιλάνο

@Photo credits: @bczalgiris

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.