Ζαλγκίρις - Μπάγερν 74-73: Ο Έβανς λύτρωσε το Κάουνας (vid)

Ο Κίναν Έβανς έδωσε μία μεγάλη νίκη στη Ζαλγκίρις απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου με σκορ 74-73, σε ένα ματς που ήταν από την αρχή μέχρι το φινάλε, ντέρμπι.

Ένα καλάθι ήταν αρκετό για να κάνει τη διαφορά υπέρ της Ζαλγκίρις. Το σημείωσε ο Κίναν Έβανς, εννιά δεύτερα πριν από το τέλος του αγώνα. Και... ακύρωσε εκείνο του καταπληκτικού Σερζ Ιμπάκα (20π.), ένα τρίποντο από την κορυφή, ικανή να δώσει τη νίκη στην Μπάγερν Μονάχου.

Ο Κίναν Έβανς πήρε ακόμα χαμένο κομμάτι από την περσινή σεζόν, η οποία σημαδεύτηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό και έδωσε μία πολύτιμη νίκη στη Ζαλγκίρις.

Ζαλγκιρις - Μπάγερν: Το ματς

Ένα απίθανο πρώτο δεκάλεπτο από τον Ρόλαντς Σμιτς (11π.) οδήγησε τη Ζαλγκίρις σε προβάδισμα 10 πόντων (28-18), με τους Λιθουανούς να σουτάρουν με το εξωπραγματικό 66.7% από τη γραμμή του τριπόντου (6/9).

Και ενώ η Μπάγερν είχε 3/5 τρίποντα, η διαφορά του αγώνα ήταν τα δίποντά της, αφού εκτέλεσε 15 δίποντα και πέτυχε μόλις τα 6.

Η Μπάγερν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με 37-29 και από εκεί η ομάδα του Πάμπλο Λάσο πήρε μπροστα. Επί μέρους 14-1 και +5 (43-38), με τον Νικ Γουάιλερ Μπαμπ να δίνει τη σκυτάλη του σκορ στον Ιβάν Καρτσέκοβ και από εκεί στον Ντέβιν Μπούκερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι. Με τη Ζαλγκίρις να έχει το προβάδισμα (72-70) τρία λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα.

Για σχεδόν δύο αγωνιστικά λεπτά το σκορ δεν άλλαξε, με την Μπάγερν να χάνει διπή ευκαιρία για το προβάδισμα. Οι παίκτες της Ζαλγκίρις τους μιμήθηκαν, μέχρι που ο Ιμπάκα έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο από την κορυφή για το προσπέρασμα (73-72) και ενώ το ρολόι έδειχνε μόλις 28 δεύτερα για το τέλος.

Η γηπεδούχος χρησιμοποίησε το χρόνο της σοφά και ο Κίναν Έβανς «τρύπησε» την άμυνα για το 74-73! Με εννιά δεύτερα στη διάθεσή της η Μπάγερν βρήκε σουτ με τον Μπολμάρο, αλλά αστόχησε και η νίκη κατέληξε στη Ζαλγκίρις.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Κίναν Έβανς με δίποντο στα 9 δεύτερα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και ενώ νωρίτερα η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα με τρίποντο του απίθανου Ιμπάκα.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κίναν Έβανς με 11 πόντους, 2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και φυσικά το καλάθι της νίκης.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Στα... ρηχά ξανά ο Σιλβαίν Φρανσίσκο με 3 πόντους και 1/3 σουτ σε 10:35.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Σερζ Ιμπάκα έκανε μία vintage εμφάνιση με 20 πόντους και το... παραλίγο σουτ της νίκης.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Ρόλαντς Σμιτς (16π.) του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και ο Τόμας Ντίμσα (14π.) που είχε μεγάλα σουτ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 39 ριμπάουντ της Μπάγερν, τα 11 επιθετικά.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: H Μπάγερν αντιμετωπίζει την Ρίσεν (19/11, 16:30), ενώ η Ζαλγκίρις υποδέχεται τη Σιαουλιάι (19/11, 17:00).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-18, 41-43, 62-61, 74-73.

1

2

@Photo credits: Zalgiris Kaunas twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.