Εφές - Ζαλγκίρις 86-82: Πάλεψε για 45 λεπτά και τα κατάφερε

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η Εφές επικράτησε με πολύ μεγάλο κόπο 86-82 της Ζαλγκίρις, έπειτα από έναν αγώνα ο οποίος χρειάστηκε και την παράταση ώστε να βγάλει νικητή.

Η Αναντολού Εφές υποδέχτηκε στα πλαίσια της έβδομης αγωνιστικής της Euroleague την Ζαλγκίρις Κάουνας. Έπειτα από μία μεγάλη μάχη, η οποία οδηγήθηκε και στο επιπλέον πεντάλεπτο της παράτασης όπου, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 86-82.

Η Αναντολού Εφές μπορεί να μην μπήκε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο ωστόσο έβγαλε αντίδραση και αφού πρώτα έκανε την ανατροπή, απέκτησε διψήφια διαφορά την οποία όμως δεν κατάφερε να κρατήσει μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Η Ζαλγκίρις ροκάνισε την διαφορά και στο τέλος της τρίτης περιόδου βρισκόταν πλέον σε κοντινή απόσταση.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η ομάδα από το Κάουνας ανέβασε αρκετά τον ρυθμό της και πάλεψε μέχρι το τέλος μαζί με την Εφές με κανέναν από τους δύο όμως να μπορούν να πάρουν τα ηνία στο προβάδισμα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην παράταση. Εκεί οι γηπεδούχοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και εμεταλεύτηκαν το ένα άστοχο σουτ της Ζαλγκίρις και κατάφεραν να επικρατήσουν.

Εφές - Ζαλγκίρις: Το ματς

Η Ζαλγκίρις άρχισε δυνατά τον αγώνα και κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο να βρεθεί μπροστά με μία μικρή διαφορά ασφαλείας. Η Εφές ωστόσο έβγαλε αντίδραση και μείωσε την διαφορά στον πόντο στο τέλος της πρώτης περιόδου (13-14). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν και γρήγορα ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα ενώ λίγο αργότερα ανέβασαν την διαφορά σε διψήφια νούμερα, έχοντας επί μέρους σκορ 25-12. Η ομάδα από το Κάουνας φάνηκε να μην μπορεί να αντεπεξέλθει και το ημίχρονο έληξε 38-26 υπέρ της τούρκικης ομάδας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο και διατήρησαν την διαφορά στα ίδια επίπεδα με το πρώτο μισό της αναμέτρησης αλλά η Ζαλγκίρις στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου ανέβασε ρυθμούς και μείωσε σε 46-51 ενώ απέμεναν 40 δευτερόλεπτα για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η Ζαλγκίρις μείωσε στους δύο ενώ η ομάδα του Ερντέμ Τσαν λίγο αργότερα έχασε το προβάδισμα. Ο τούρκικος σύλλογος βρήκε τρόπο να περάσει για μία ακόμη φορά μπροστά χωρίς όμως να απομακρυνθεί από τον κίνδυνο και την Ζαλγκίρις να παραμονεύει διαρκώς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα δύο λεπτά πριν το τέλος αλλά το στοπ του Ντίμσα και το δίποντο του Κλάιμπερν τους κράτησαν πίσω. Ο Έβανς βρήκε ένα μεγάλο τρίποντο 90 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και μείωσε για μία ακόμη φορά στους 2 (72-70) ενώ στην επόμενη υπέρ τους επίθεση, οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή στα χέρια τους ενώ βρίσκονταν πίσω με 4 (74-70) και μέσα από ελεύθερες βολές ροκάνισαν πάλι την διαφορά.

Στα τελευταία 43 δευτερόλεπτα, ο Λάρκιν ήταν άστοχος σε τρίποντο, σε αντίθεση με τον Έβανς ο οποίος ισοφάρισε σε 74-74 ενώ ο Λάρκιν πάλι δεν κατάφερε να βρει στόχο στην τελευταία φάση του τέταρτου δεκαλέπτου.

Η παράταση:

Ο Σμιτς έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στην Ζαλγκίρις (79-76) αλλά η Εφές έφερε το ματς στα ίσα στα τελευταία δύο λεπτά της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να αλλάζουν συνεχώς το προβάδισμα μεταξύ τους αλλά έα άστοχο τρίποντο στα 30 τελευταία δευτερόλεπτα έσωσε την ευκαιρία στον Λάρκιν με δύσκολο lay up να ανεβα΄σει την διαφορά στους 4 πόντους (86-82) ενώ απέμεναν 9 δευτερόλεπτα για το τέλος της παράτασης.Η Ζαλγκίρις είχε την κατοχή μετά το time out αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο και η Εφές πανηγύρισε την νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ενώ έμεναν μόλις 31 δευτερόλεπτα για το τέλος, Έβανς έχασε ένα τρίποντο με το σκορ στο 84-82, δίνοντας την ευκαιρία στην Εφές να πάρει την κατοχή και να διευρύνει την μεταξύ τους διαφορά.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Γουίλ Κλάιμπερν ηγήθηκε της Αναντολού Εφές έχοντας 20 πόντους (6/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/4 βολές) ενώ παράλληλα μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και είχε και 2 κελψίμματα σε 40:25 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Μπατκεβίσιους ο οποίος σε 17:30 λεπτά στο παρκέ είχε μόλις 3 πόντους και 1 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Κίναν Έβανς ο οποίος είχε 20 πόντους με 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 30:49 λεπτά.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Ντάριους Τόμσον με 17 πόντους, 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Αν και οι δύο ομάδες είχαν παρόμοια απόδοση, εκεί που υπερτερούσε η Εφές ήταν στα κοψίματα, έχονας 4 αντί 2 της Ζαλγκίρις.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: To Σάββατο (11/11), η Αναντολού Εφές αντιμετωπίζει στο πρωτάθλημα Τουρκίας τηνς Τόφας ενώ την Κυριακή (12/11) η Ζάλγκιρις θα τα βάλει με την Γουλβς.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 38-26, 51-46, 74-74, 86-82

Τα στατιστικά της Εφές

Τα στατιστικά της Ζαλγκίρις

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.