Λάσο: «Με έχουν ρωτήσει αν ήμουν έτοιμος να με απολύσουν»

Λάσο: «Με έχουν ρωτήσει αν ήμουν έτοιμος να με απολύσουν»

 Λάσο: «Προτιμώ μία ήττα με 40 πόντους διαφορά από 40 ήττες με έναν πόντο»
Ο Πάμπλο Λάσο αναφέρθηκε στη τάση των ομάδων να αλλάζουν προπονητές από πολύ νωρίς στη σεζόν και θυμήθηκε ένα ιδιαίτερο περιστατικό στα πρώτα χρόνια της δικής του διαδρομής στους πάγκους.

Με αφορμή την πρόσφατη απόλυση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς από τον Ερυθρό Αστέρα, ο Πάμπλο Λάσο σχολίασε στο σερβικό Sport klub την τάση των ομάδων να προχωρούν σε αλλαγές στην άκρη του πάγκου, εξηγώντας πως είναι πιο εύκολο για ένα κλαμπ να απολύσει ένα άτομο από το να διώξει δέκα.

«Όταν ξεκίνησα να κάνω αυτή τη δουλειά, πριν από πολλά χρόνια, με ρώτησαν αν ήμουν έτοιμος να με απολύσουν. Μετά απολύθηκα. Όλα είναι μέρος της δουλειάς. Το ότι είναι μέρος της δουλειάς δεν σημαίνει ότι το αντιμετωπίζω χωρίς προβληματισμό. Οι προπονητές είναι ένα μικρό μέρος της αλυσίδας και είναι πιο εύκολο να τους απολύσεις από το να διώξεις δέκα παίκτες. Ίσως ο παίκτης δεν θα παίξει καλύτερα με τον επόμενο προπονητή, αλλά με την αλλαγή τα πράγματα φαίνονται καλά. Πρέπει να ζήσουμε με αυτή την κατάσταση. Βέβαια τα πράγματα θα είναι πάντα πιο απλά για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Μπορεί πάντα να επιστρέφει στην Μπασκόνια (γέλια)» ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου.