Αρμάνι-Μονακό 66-72: Ο Τζέιμς της… έκλεισε το σπίτι

Ο Τζέιμς
Ένας super star σαν τον Μάικ Τζέιμς δεν θα μπορούσε παρά να αναλάβει το βάρος της ευθύνης κι αυτό έκανε ένας από τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της Euroleague καθώς αυτός έβαλε το σουτ που κλείδωσε τη νίκη της Μονακό επί της Αρμάνι μέσα στο Μιλάνο με 66-72.

Στο τελευταίο τάιμ άουτ του αγώνα, ο Σάσα Ομπράντοβιτς συμβούλεψε τους παίκτες του να μην επιδιώξουν το τρίποντο καθώς η Μονακό ήταν στο +1, είχε την μπάλα στα χέρια της κι ακόμη και δύο βολές, όπως είπε, ήταν αρκετές. Μόνο που ο Μάικ Τζέιμς είχε άλλη άποψη - αν και όταν επιχείρησε και ευστόχησε στο σουτ του αγώνα τελείωνε ο χρόνος της επίθεσης - κι έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Πήρε όλη την ευθύνη και με το τρίποντο που σημείωσε, η Μονακό έφυγε νικήτρια από το Μιλάνο σ' ένα παιχνίδι που είχε συγκλονιστική εξέλιξη αλλά ποιοτικά ήταν κακό. Η Αρμάνι αγωνίστηκε δίχως τον Κέβιν Πάνγκος καθώς ο Καναδός δεν ήταν στη 12αδα σε μια απόφαση η οποία μάλλον ενίσχυσε τη φήμη περί πρόωρου διαζυγίου. Η δε Μονακό δεν είχε στη σύνθεσή της τον Κέμπα Ουόκερ.

Ο αγώνας

Ο Σάσα Ομπράντοβιτς δεν περίμενε ούτε το εμπορικό τάιμ άουτ βλέποντας την Αρμάνι να ξεκινάει με ευστοχία από μακρινή απόσταση (8-0, 3’) και κακή λειτουργία της ομάδας του στην επίθεση. Κατόπιν αυτού, η Μονακό δεν… πετούσε φωτιές στην επίθεση, τουλάχιστον όμως ανταποκρίθηκε στη σκληράδα που έβαλε η ιταλική ομάδα και μετά το 16-8 (7’) έβγαλε αντίδραση χάρη στον Άλφα Ντιαλό κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 18-13.

Η Αρμάνι συνέχισε να πορεύεται με βασικό συνοδοιπόρο την ευστοχία στο μακρινό σουτ αλλά αυτό που κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο κρατώντας στο μηδέν τον Μάικ Τζέιμς δεν το πέτυχε στο δεύτερο. Ο Αμερικανός έβαλε δύο μεγάλα σουτ, έδωσε και δύο ασίστ (28-28, 17’) πρωταγωνιστώντας στην καλύτερη λειτουργία της Μονακό στην επίθεση. Ωστόσο, ο Τζέιμς χρεώθηκε με φάουλ και τεχνική ποινή, δύο λεπτά πριν το φινάλε και τα τρία που συμπλήρωσε έβαλαν προβληματισμό στο μυαλό του Ομπράντοβιτς. Στο τέλος του ημιχρόνου (37-35), Σαβόν Σίλντς (10π.) και Νίκολα Μίροτιτς (9π.) είχαν σημειώσει περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας τους.

Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου ήταν η σειρά του Έτορε Μεσίνα να καλέσει τάιμ άουτ πριν την πρώτη εμπορική διακοπή κι αυτή η απόφασή του ήταν δικαιολογημένη και μάλιστα πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό, βλέποντας τη Μονακό να καταγράφει 0-6 σερί. Η επιθετική λειτουργία της ιταλικής ομάδας δεν άλλαξε θεαματικά, παρά τις προσπάθειες του Ντέβον Χολ, τουλάχιστον όμως περιόρισε τις συνεργασίες της Μονακό αλλά δύο... κρεμασμένα εύστοχα σουτ του Τζέιμς στο τελευταίο λεπτό του Μάικ Τζέιμς μάλλον ακύρωσαν την προσπάθειά της στο τέλος της 3ης περιόδου (48-52).

Η χαμηλή ποιότητα παρέμεινε και στην τελευταία περίοδο καθώς οι δύο ομάδες μετά δυσκολίας έβρισκαν καλάθια (53-55, 33'). Η ειδοποιός διαφορά ήταν ότι όταν η Μονακό έκλεβε μπάλες αξιοποιούσε την κατοχή στο ανοιχτό γήπεδο κι έτσι προηγήθηκε για πρώτη φορά με διαφορά έξι πόντων (57-63, 36'). Εκεί η Αρμάνι βρήκε συνεργασίες και πέντε διαδοχικοί πόντοι του Σιλντς γέμισαν με οξυγόνο τα πνευμόνια της. Το έκτο λάθος του Οκόμπο δεν αξιοποιήθηκε από την Αρμάνι κι έτσι ο Ντιαλό κράτησε την πρωτοπορία (64-67, 39') για τη Μονακό. Και πάλι ο Σιλντς (66-67) κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι, 35'' πριν το τέλος αλλά η τελευταία μεγάλη επίθεση πήγε στα χέρια του Μάικ Τζέιμς κι αυτός έβαλε την μπάλα στο καλάθι με σουτ τριών πόντων κι εκεί... τελείωσε το παιχνίδι

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Μάικ Τζέιμς έβαλε το καλάθι του αγώνα καθώς το τρίποντο στο οποίο ευστόχησε με το σκορ στο 66-67 έριξε τους τίτλους τέλους.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ποιος άλλος; Ο άνθρωπος που έβαλε το μεγάλο σουτ και τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους. Ο Μάικ Τζέιμς

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Άλφα Ντιαλό κράτησε τη Μονακό στα δύσκολα, έβαλε και το δεύτερο πιο σημαντικό καλάθι του αγώνα για τη Μονακό.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λίγα πράγματα από τον Μαοντό Λο για την Αρμάνι, ο δε Μίροτιτς έμεινε στους εννιά πόντους του πρώτου ημιχρόνου.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Σάβον Σιλντς και Ντέβον Χολ έκαναν κυριολεκτικά τα πάντα για την Αρμάνι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Σιλντς και Οκόμπο έκαναν σχεδόν τα μισά από τα συνολικά λάθη των ομάδων τους.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Αρμάνι θα παραμείνει στο σπίτι της για τον αγώνα με τη Βαλένθια και η Μονακό υποδέχεται τη Βιλερμπάν στον γαλλικό… εμφύλιο.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 37-35, 48-52, 66-72

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.