Μπαρτσελόνα: Η σεζόν 2022-23 της προκάλεσε ζημία 56.6 εκατομμυρίων

Μπαρτσελόνα: Η σεζόν 2022-23 της προκάλεσε ζημία 56.6 εκατομμυρίων

Δημήτρης Οικονόμου
Ο Βέσελι σκοράρει
Ζημιογόνα μπορεί να χαρακτηρίσει την περασμένη της σεζόν η Μπαρτσελόνα, που χρεώθηκε με 56.6 εκατομμύρια, έχοντας να πληρώσει τις αποζημιώσεις των Μίροτιτς και Χίγκινς.

Η προσπάθεια περικοπών της Μπαρτσελόνα σε ολόκληρο τον σύλλογο έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο, το μπασκετικό τμήμα αναγκάστηκε να κάνει τις δικές του υποχωρήσεις.

Μίροτιτς και Χίγκινς δε μένουν πια στη Βαρκελώνη, όμως οι ζημιές της Μπάρτσα σύμφωνα με το 2playbook έχουν φτάσει τα 56.6 εκατομμύρια. Ο λόγος έχει να κάνει με τις απομακρύνσεις των παραπάνω δύο, που προστέθηκαν στα έξοδα των «Μπλαουγράνα» ως αποζημιώσεις.

Έτσι η «τρύπα» που είχε να πληρώσει η Μπαρτσελόνα για τη σεζόν 2022-23 και ήταν να φτάσει στα 28 εκατομμύρια, εκτοξεύτηκε με πρόσθετη επιβάρυνση 25.27 εκατομμυρίων.

Οι αποζημιώσεις μάλιστα των δύο αυτών παικτών συμπεριλήφθηκαν και στο μπάτζετ της φετινής σεζόν. Κάτι που έφερε περικοπές, αφού το συνολικό ανέρχεται στα 26,2 εκατομμύρια, κάτι που σημαίνει τρομερή μείωση στα χρήματα, ενώ υπολογίζεται να καλυφθεί ένα άνοιγμα 13.7 εκατομμυρίων.

Θυμίζουμε πως η Μπαρτσελόνα λειτουργεί ως ενιαίο κλαμπ και το μπασκετικό τμήμα έφερε επίσης ζημιές, στην ήδη κακή διαχείριση των όσων συνέβαιναν στο ποδόσφαιρο.