Φενέρμπαχτσε: «Ανεπίτρεπτη η ποινή στον Γουίλμπεκιν, θα πάμε την υπόθεση στη FIBA και στο CAS»

Φενέρμπαχτσε: «Ανεπίτρεπτη η ποινή στον Γουίλμπεκιν, θα πάμε την υπόθεση στη FIBA και στο CAS»

Σκότι Γουίλμπεκιν Τουρκία
Η Φενέρμπαχτσε εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Σκότι Γουίλμπεκιν, επειδή δεν αγωνίστηκε στο Προπροολυμπιακό τουρνουά.

Η Φενέρμπαχτσε ακολούθησε το δρόμο της Αναντολού Εφές και εξέδωσε ανακοίνωση κατά της τιμωρίας στον Σκότι Γουίλμπεκιν. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος είχε λάβει τουρκικό διαβατήριο και έπαιζε ως νατουραλιζέ στην Τουρκία δεν αγωνίστηκε στο Προπροολυμπιακό τουρνουά.

Και η τουρκική ομοσπονδία τον τιμώρησε με πρόστιμο, τιμωρία πέντε αγώνων και αφαίρεση του τουρκικού διαβατηρίου. Η έφεση που κατέθεσε ο παίκτης, όπως και εκείνη του Σέιν Λάρκιν, ο οποίος δέχτηκε ανάλογη τιμωρία για τον ίδιο λόγο, δεν έγινε δεκτή και η απόφαση επικυρώθηκε.

Το ισχυρότερο πλήγμα για τη Φενέρ, όπως και για την Εφές είναι η αφαίρεση του διαβατηρίου, αφού και οι δύο θα πρέπει να αγωνίζονται ως ξένοι.

Η Φενέρ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει την απόφαση ως απαράδεκτη και τονίζει ότι εκτός από τον παίκτη, προκαλεί ζημιά και στην ομάδα.

«Ο σύλλογός, ο οποίος συναγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο σε εγχώριες και ξένες διοργανώσεις με τις επενδύσεις που κάνει κάθε χρόνο, έχει δεχτεί σοβαρή ζημιά στο σχεδιασμό της ομάδας και στο οικονομικό κομμάτι», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Και καταλήξει: «Η ποινή είναι ανεπίτρεπτη, θέλουμε να γνωρίζετε ότι θα κάνουμε και ο παίκτης και η ομάδα τις απαραίτητες κινήσεις για να φέρει την υπόθεση στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη FIBA και στο CAS».