Παρτίζαν: Ο Βουγιόσεβιτς αποκάλυψε ότι ο Μπογκντάνοβιτς έχει χάσει το τρόπαιο του '92!

Παρτίζαν: Ο Βουγιόσεβιτς αποκάλυψε ότι ο Μπογκντάνοβιτς έχει χάσει το τρόπαιο του '92!

Παρτίζαν: Ο Βουγιόσεβιτς αποκάλυψε ότι ο Μπογκντάνοβιτς έχει χάσει το τρόπαιο του '92!
Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς αποκάλυψε ότι στην τροπαιοθήκη της Παρτίζαν, από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1992 είναι ρέπλικα, αφού το αυθεντικό έχει χαθεί!

Μέχρι σήμερα, η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1992, αποτελεί την κορυφαία στιγμή στην ιστορία της Παρτίζαν. Το κατόρθωμα είναι αποτυπωμένο στο παρκέ της ομάδας.

Και οι παίκτες, αλλά και οι φίλαθλοι της ομάδας, το έχουν καμάρι! Μόνο που, σύμφωνα με τον πρώην προπονητή των «ασπρόμαυρων», Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, το τρόπαιο που υπάρχει στα γραφεία της ομάδας είναι μία ρέπλικα, αφού το αυθεντικό έχει χαθεί!

Η ιστορία είναι περίεργη. Διαθέτει ως (αρνητικό) πρωταγωνιστή τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς! Ο Σέρβος γκαρντ υπήρξε μέλος της Παρτίζαν από το 2010 έως το 2014.

Και σε ένα ταξίδι στη Φουενλαμπράδα, για ένα τουρνουά, οι Σέρβοι είχαν πάρει μαζί τους και το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, λόγω και των ισχυρών δεσμών που έχουν αποκτήσει με την ισπανική ομάδα, εξαιτίας της υποστήριξης που έλαβαν όταν είχε επιβληθεί το εμπάργκο στους Γιουγκοσλάβους, λόγω του πολέμου.

Ο Μπογκντάνοβιτς είχε αναλάβει τη μεταφορά του τροπαίου. Αλλά όταν έψαξε τον Βουγιόσεβιτς, τους ανακοίνωσε ότι το έχασε στο αεροδρόμιο!

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνουν οι παίκτες στο αεροδρόμιο. Ειδικά αν κοιμηθούν στις καρέκλες, ξυπνάμε και πάνε προς μία κατεύθυνση και όλοι τους ακολουθούν», είπε ο Βουγιόσεβιτς στην εκπομπή «Sportlight».

Ο Σέρβος προπονητής άρχισε αμέσως τα τηλέφωνα, έχοντας φίλους και γνωστούς στη Γερμανία και κάπως έτσι ξεκίνησε η έρευνα. Η Παρτίζαν είχε φροντίσει να δημιουργήσει ένα αντίτυπο του τροπαίου, προκειμένου να το δωρίσει στη Φουενλαμπράδα, αλλά τελικά το... ψεύτικο τρόπαιο έμεινε στα ράφια της ομάδας.

Μετά από τόσα χρόνια, το αυθεντικό τρόπαιο που χάρισε στην Παρτίζαν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς με το απίθανο τρίποντο στη λήξη του αγώνα και το κράτησαν παίκτες όπως ο Σάσα Ντανίλοβιτς και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έχει βρεθεί...