Ιμπάκα: «Προνόμιο να βρίσκομαι στην Μπάγερν, έπαιξε σημαντικό ρόλο η παρουσία του Λάσο» (vids)

Ιμπάκα: «Προνόμιο να βρίσκομαι στην Μπάγερν, έπαιξε σημαντικό ρόλο η παρουσία του Λάσο» (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Σερτζ Ιμπάκα
Η Μπάγερν Μονάχου παρουσίασε τον Σερζ Ιμπάκα, ο οποίος αποτελεί με κάθε επισημότητα μέλος των Βαυαρών ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Ύστερα από 14 χρόνια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και έχοντας μετρήσει 919 ματς στην regular season του ΝΒΑ (12π., 7.1ριμπ., 1.9ταπ.) και άλλα 152 στα play-offs (10.6π., 6.3ριμπ., 1.9ταπ.), ο Σερζ Ιμπάκα επέστρεψε στην Ευρώπη, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου.

Οι Βαυαροί παρουσίασαν και επίσημα τον 34χρονο φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος θα ενισχύσει την γερμανική ομάδα τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Ο Ιμπάκα παρουσιάστηκε και επίσημα από την Μπάγερν και στις πρώτες του δηλώσεις εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να περάσει και πάλι τον Ατλαντικό για χάρη της Euroleague.

«Είναι προνόμιο να βρίσκεσαι σε αυτό το ιστορικό κλαμπ. Η παρουσία του Πάμπλο Λάσο αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για να πάρω την απόφαση να έρθω στην Μπάγερν» είπε ο Σερζ Ιμπάκα και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πρόκειται για έναν εξαιρετικό προπονητή και έναν φοβερό άνθρωπο. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα. Και σε αυτή τη φάση της καριέρας μου είναι πολύ σημαντικό για εμένα να δουλεύω με καλούς ανθρώπους».

Και συνέχισε: «Στο τέλος της ημέρας το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι. Και ήθελα να διασφαλίσω ότι στο ταξίδι μου στην Ευρώπη θα δουλέψω σκληρά με ένα καλό άτομο. Και αυτό είναι ο Πάμπλο Λάσο».

@Photo credits: @FCBBasketball