Ολυμπιακός - Αρμάνι 50-57: Ξεμούδιασμα χωρίς συμπεράσματα

Δημήτρης Οικονόμου
Μέσα σε κλίμα... γιορτής για τον Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 50-57 από την Αρμάνι, σε φιλικό διάρκειας 30 λεπτών!

Ο Ολυμπιακός των πολλών απουσιών (Φαλ, Μιλουτίνοφ, Γκος, ΜακΚίσικ) στο περιθώριο της μεγάλης γιορτής για τον Σπανούλη, ηττήθηκε (50-57) από την Αρμάνι (επίσης με απουσίες) σε φιλικό τριών δεκαλέπτων. Οι «ερυθρόλευκοι» με rotation εννέα παικτών και σχήματα με τον Σίκμα στο «5» έπαιξαν καλά στην επίθεση για 20 λεπτά, αλλά στερήθηκαν λύσεων στο φινάλε. Ο Πίτερς με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, με τον Σιλντς να ολοκληρώνει έχοντας 15.

Οι απουσίες οδήγησαν σε νευρικό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες. Πίτερς και Μίροτιτς ήταν οι μοναδικοί που βρήκαν στόχο στο πρώτο τρίλεπτο, με τον Σίκμα, ένεκα και των απουσιών να έρχεται στη θέση «5» από τον πάγκο.

Δύο δικά του καλάθια έδωσαν προβάδισμα (6-2) στον Ολυμπιακό. Κάτι που διευρύνθηκε, με τον Γουόκαπ να μην καταλαβαίνει από... φιλικά και να βρίσκεται παντού στην άμυνα. Ο Σίκμα συνέχισε να τελειώνει φάσεις στο pick n' roll για το 16-3 (8'), με το δεκάλεπτο να βρίσκει τον Αμερικανό στους έξι προσωπικούς και τη διαφορά στο +11 (20-9).

Η επιστροφή του Γουόκαπ ανέβασε ξανά τον δείκτη της ενέργειας για τους «ερυθρολεύκους», που με το τρίποντο του Παπανικολάου πέρασαν μπροστά με 27-14 (14'). Ο Μίροτιτς δεν μπορούσε με τίποτα να συνδεθεί με τον στόχο και ο Μεσίνα ολοένα έψαχνε πιο βαθιά στον πάγκο του.

Ο Σιλντς όμως ήταν αυτός που ξεκίνησε να βρίσκει ρυθμό, με την Αρμάνι να τρέχει ένα 0-10, στο οποίο έβαλε τέλος ο Κάνααν (31-24, 18'). Με την έλλειψη στους ψηλούς, ο Σίκμα είχε... υπερωρία και χρεώθηκε με 4 φάουλ πριν το ημίχρονο.

Σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Πίτερς που έφτασε τους 11 (41-33, 24΄), με τον Σιλντς να παρέμενε αυτός που έβρισκε τρόπους να σκοράρει, μειώνοντας σε 41-39. Για να έρθει μάλιστα ένα τρίποντο του Μίροτιτς (41-42) να δώσει προβάδισμα στην Αρμάνι.

Όμως η Αρμάνι με περισσότερη ενέργεια στο φινάλε, βρήκε τρόπο να τροφοδοτήσει τον Χάινς (46-51, 28'). Ο Κάνααν αστόχησε σε τρίποντο και οι Ιταλοί βρήκαν τρόπο να διευρύνουν τη διαφορά (46-57, 30') μετατρέποντας σε διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 37-29, 50-57

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.