Αγγελόπουλος: «Ο Βασίλης έφερε το πνεύμα του νικητή και την άρνηση να χάσουμε»

Αγγελόπουλος: «Ο Βασίλης έφερε το πνεύμα του νικητή και την άρνηση να χάσουμε»

Newsroom
αγγελοπουλος
Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησαν για τον Βασίλη Σπανούλη κάνοντας λόγο για έναν πραγματικό ηγέτη που άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού.

Την απόλυτη αποθέωση γνώρισε ο Βασίλης Σπανούλης λίγο μετά την είσοδό του στο παρκέ για την... δική του βραδιά.

Εκείνοι που πρώτοι τον χειροκρότησαν ήταν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος οι οποίοι κλήθηκαν να μιλήσουν για τον επί σειρά ετών αρχηγός του Ολυμπιακού:

«Είναι πραγματικά ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία του μπάσκετ και ένας από τους κορυφαίους σε όλη την Ευρώπη. Η σημερινή βραδιά είναι ιστορική, δεν έχει ξαναγίνει. Το αξίζει ο Βασίλης και θα το ευχαριστηθεί και ο κόσμος» είπε αρχικά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και συνέχισε: «Τι είναι αυτό που άλλαξε όταν ήρθε; Ο Βασίλης έφερε με την καθημερινή του παρουσία στο γήπεδο, να έρχεται πρώτος και να φεύγει τελευταίος, το πνεύμα του νικητή. Την άρνηση να χάσουμε. Και έτσι κατακτήσαμε όσα κατακτήσαμε αυτήν την δεκαετία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τον ευχαριστούμε γι' αυτό».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αγγελόπουλος, είπε: «Το 2010 ήταν δύσκολο να γίνει η κίνηση. Είχαμε φτάσει σε αδιέξοδο και λέγαμε ότι ίσως γίνει κάποια άλλη στιγμή. Είχαμε προσπαθήσει και όταν ήταν ακόμα στο Μαρούσι, αλλά δεν είχε γίνει η δουλειά. Ήμουν στην Αμερική και λίγο πριν μπω στο αεροπλάνο είχαμε μιλήσει με τον Παναγιώτη και είχαμε πει ότι πρεπει να το κάνουμε. Με το που προσγειώθηκα πήγαμε και υπογράψαμε τον Βασίλη. Έτσι ξεκίνησε να αλλάζει η ιστορία του Ολυμπιακού».

Και κατέληξε: «Με τον Βασίλη πραγματικό ηγέτη του Ολυμπιακού, το πετύχαμε. Ζήσαμε απίστευτα πράγματα και απίστευτες στιγμές. Τις καλύτερες της ζωής μας. Ήταν ηγέτης και το κέρδισε με το σπαθί του. Δεν του το δώσαμε. Αξίζει αυτό που ζει σήμερα. Φτάσαμε στην κορυφή της Ευρώπης κόντρα σε όλους και όλα. Και αυτά τα χρόνια δεν ήταν μόνο χαρές και επιτυχέις αλλά υπήρξαν και δύσκολες ημέρες και στιγμές. Ο Βασίλης στήριξε αυτές τις αποφάσεις όπως το 2011 και το μέχρι τέλους»