Γκάλης: «Δε θα άλλαζα το στιλ μου αν έπαιζα μπάσκετ στο σήμερα»

Δημήτρης Οικονόμου
Νίκος Γκάλης
Το πώς θα έπαιζε μπάσκετ στη σημερινή εποχή αποκάλυψε ο Νίκος Γκάλης, που τιμήθηκε για άλλη μια φορά με την αγάπη του κόσμου στη Ρόδο, στο τουρνουά που φέρει το όνομά του.

Ο Νίκος Γκάλης ένιωσε για άλλη μια φορά την ανεξάντλητη αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του. Στο τουρνουά που γίνεται προς τιμήν του στη Ρόδο, την πατρίδα του πατέρα του, ο Γκάλης παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε, τονίζοντας πως τη σημερινή εποχή θα έκανε ακριβώς όσα έπραξε στο παρκέ, όταν αγωνιζόταν εκείνος.

Οι δηλώσεις του Νίκου Γκάλη

Για την αγάπη που δέχεται: «Είναι η μεγαλύτερη αμοιβή για έναν αθλητή πέραν από τη δόξα, τα χρήματα, αυτό που μετράει είναι η αγάπη και μετά από τόσα χρόνια συνεχίζεται και με συγκινεί».

Για το αν αισθάνεται πιο οικεία στη Ρόδο ή τη Θεσσαλονίκη: «Όλη την Ελλάδα την αισθάνομαι δικιά μου, ο μπαμπάς μου είναι από τη Ρόδο, εγώ μεγαλούργησα στη Θεσσαλονίκη. Αισθάνομαι Έλληνας και αγαπάω την πατρίδα μου».

Για το τι παίκτης θα ήταν σήμερα: «Πιστεύω εγώ δε θα άλλαζα στιλ, το στιλ μας ήταν αλλιώς. Είχε μονάδες όταν έπαιζα, αλλά η φαντασία έπαιζε μεγαλύτερο ρόλο. Προσπαθούσαμε και για τους θεατές, σήμερα τα παιδιά είναι πιο γυμνασμένα αλλά υστερούν στη φαντασία. Γίνονται πολύ ωραίοι αγώνες όμως».

Η συμβουλή του για τα παιδιά της Εθνικής: «Η συμβουλή είναι να αγαπάνε τη φανέλα, να παίζουν για αυτήν, να ακούνε τον προπονητή, να γυμνάζονται περισσότερο από ό,τι πρέπει και να βλέπουν κάθε αγώνα διαφορετικά, κάθε παιχνίδι σαν τελικό, με αυτήν τη νοοτροπία να μπεις στον αγώνα».

@Photo credits: INTIME