Μονακό: Σκέψεις να παίζει με δύο διαφορετικές ομάδες σε Euroleague και γαλλικό πρωτάθλημα

Μονακό: Σκέψεις να παίζει με δύο διαφορετικές ομάδες σε Euroleague και γαλλικό πρωτάθλημα

Κίνδυνος για την Μονακό
Ο υψηλός φόρος πολυτελείας που ετοιμάζεται να εφαρμοστεί στο πρωτάθλημα Γαλλίας ωθεί τη Μονακό να έχει δύο διαφορετικές ομάδες!

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το λιθουανικό BasketNews, υπάρχει κίνδυνος για τη Μονακό να πληρώσει δύο εκατομμύρια ευρώ στο γαλλικό πρωτάθλημα εάν και εφόσον εφαρμοστεί τελικά ο φόρος πολυτελείας! Όπερ και σημαίνει ότι η Μονακό άρχισε να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην εγχώριο πρωτάθλημα με την Β' ομάδα!

Συγκεκριμένα η LNB θέλει να εφαρμόσει φόρο πολυτελείας ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2023-24, στοχεύοντας αποκλειστικά στη Μονακό. Το εν λόγω πλάνο της γαλλικής λίγκας, όσες ομάδες ξοδεύουν περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια ευρώ σε μεικτούς μισθούς παικτών και προπονητών θα υπόκεινται σε φορολογία και κάθε επιπλέον ευρώ που δαπανάται θα φορολογείται μεταξύ 70 και 80 σεντ.

Αν ισχύσει κάτι τέτοιο η Μονακό θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον δύο εκατομμύρια ευρώ ενώ αν ξεπεράσει προϋπολογισμό 12 εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι για τη σεζόν 2022-23, οι Μονεγάσκοι διέθεσαν 10,7 εκατομμύρια ευρώ για μισθούς.

Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει η σκέψη στις τάξεις της Μονακό να χρησιμοποιεί διαφορετική ομάδα στην Euroleague και διαφορετική ομάδα στο γαλλικό πρωτάθλημα η οποία θα αποτελείται από νεαρούς Γάλλους μπασκετμπολίστες!