Ρεάλ Μαδρίτης: «Τον Νοέμβριο του 2017 "έκλεψε" τον Ταβάρες από τα χέρια της Μπαρτσελόνα»

Ρεάλ Μαδρίτης: «Τον Νοέμβριο του 2017 "έκλεψε" τον Ταβάρες από τα χέρια της Μπαρτσελόνα»
Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έδωσαν τη δική τους «μάχη» το 2017 για τον Έντι Ταβάρες, όπως αποκαλύπτουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Ο MVP του Final Four δεν ήταν άλλος από τον Έντι Ταβάρες. Πρώτα απέναντι στην Μπαρτσελόνα και μετέπειτα κόντρα στον Ολυμπιακό στον τελικό, ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι κυριάρχησε στις ρακέτες και δικαίως ανακηρύχθηκε ως ο πολυτιμότερος του τριημέρου, για να γίνει ο δεύτερος μετά τον Διαμαντίδη που το καταφέρνει όντας ο αμυντικός της χρονιάς.

Η ιστορία του όμως στην Ισπανία θα μπορούσε να είχε γραφτεί εντελώς διαφορετικά, όπως αναφέρει στο σχετικό αφιέρωμά της η «Marca». Συγκεκριμένα το 2017, όταν και υπέγραψε στους Μαδριλένους, ο Λάσο έψαχνε αντικαταστάτη για τον τραυματία Κούζμιτς. Ωστόσο τον Οκτώβριο της χρονιάς εκείνης προτεραιότητά του ήταν η G-League ενώ φαίνεται πως είχε συμφωνήσει και με την Μπαρτσελόνα, για να πάρει τη θέση του Άντε Τόμιτς στα επόμενα έτη.

Ωστόσο τότε ήταν που οι διοικούντες της Ρεάλ έκαναν τα αδύνατα δυνατά για τον αποκτήσουν. Το οικονομικό δέλεαρ των δύο εκατομμυρίων για τρία χρόνια ήταν αδύνατο να μην τον πείσει και τελικά από τον Νοέμβριο του 2017 να γίνει κάτοικος Μαδρίτης, φτάνοντας τις δύο κατακτήσεις EuroLeague και τα τρία πρωταθλήματα Ισπανίας.