Ροντρίγκεθ στο Gazzetta: «Τα πάντα άλλαξαν για τη Ρεάλ στο Game 3 στο Βελιγράδι»

Ροντρίγκεθ
Ο Ισπανός γκαρντ μίλησε στο Gazzetta για το φετινό θαύμα της Ρεάλ Μαδρίτης και την κατάκτηση της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε ίσως και με ανέλπιστο τρόπο τη φετινή Euroleague. Οι Ισπανοί πριν 20 περίπου μέρες ήταν έτοιμοι να αποκλειστούν από την Παρτιζάν, ωστόσο έκλεισαν τη σεζόν με πέντε σερί νίκες και κατέκτησαν το τρόπαιο. Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ από τα play-offs και ύστερα έκανε τρομερά πράγματα στο παρκέ βοηθώντας με την εμπειρία του και με τις ικανότητές του την ομάδα της Μαδρίτης.

Ο «Chacho» με 15 πόντους, 9 ασίστ και ένα τρίποντο με 46'' πριν τη λήξη του τελικού κόντρα στον Ολυμπιακό συνέβαλλε με εντυπωσιακό τρόπο στην επικράτηση. Λίγα λεπτά μετά και χωρίς να έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια, μίλησε για λίγο στο Gazzetta.

Σερχι

Πως το καταφέρατε αυτό;

Δεν ξέρω, ειλικρινά δεν ξέρω. Έχουμε μπόλικη εμπειρία, αλλά δε θυμάμαι να είχαμε βρεθεί σε τέτοια θέση ποτέ στο παρελθόν. Ήταν τρομερά δύσκολα τα play-offs και ακόμη πιο δύσκολο το Final 4. Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός ήταν σπουδαίοι αντίπαλοι.

Βρεθήκαμε 7 πόντους πίσω στο σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Είμαι αδιανόητα χαρούμενος.

Πώς καταφέρατε να μείνετε ενωμένοι; Βρεθήκατε μία ανάσα από τον αποκλεισμό στο Final Four και βρήκατε τον τρόπο να κάνετε 5 διαδοχικές νίκες.

Όταν παίζεις σε μία τόσο μεγάλη και ιστορική ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεις μέσα στη σεζόν την ευκαιρία να νικήσεις και να ανατρέψεις μία κατάσταση η οποία μέχρι ενός σημείου δεν θα πηγαίνει καλά. Τα πάντα άλλαξαν για μας στο Game 3. Η νίκη στο Βελιγράδι μας έκανε να πιστέψουμε περισσότερο και βελτίωσε την ψυχολογία μας. Μετά από εκείνη τη νίκη επί της Παρτιζάν μεταμορφωθήκαμε προς το καλύτερο. Στο Game 4 παίξαμε επίσης καλά και στο Game 5 προσεγγίσαμε με λάθος τρόπο τον αγώνα γιατί είχαμε πολλή ενέργεια όμως συνήλθαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στο Final Four αποδείξαμε πόσο δυνατοί πνευματικά είμαστε. Πιστεύαμε στους εαυτούς μας και έτσι τώρα πανηγυρίζουμε.

Τον τελευταίο μήνα έπαιξες τρομερά. Εβαλες κάποιο τούρμπο στα πόδια σου;

Κάθε μέρα που πατούσα στο παρκέ σκεφτόμουν ένα πράγμα... να κατακτήσω την Euroleague. Όταν φτάνει λοιπόν το διάστημα αυτό που κρίνονται τα πάντα δεν θες να ξεκουραστείς, θες να δουλέψεις, να φροντίσεις το σώμα σου για να είσαι έτοιμος.