Final Four 2023, Κοζέρ: «Στάθηκα τυχερός στο σουτ του Σλούκα, η γυναίκα μου ήταν στο νοσοκομείο»

Ο Κοζέρ μιλά για την κατάκτηση της EuroLeague από τη Ρεάλ
Ο Φαμπιάν Κοζέρ μίλησε λίγο μετά την κατάκτηση της EuroLeague από τη Ρεάλ και στάθηκε στο τελευταίο σουτ του Σλούκα στον τελικό του Final Four, αλλά και στο παρασκήνιο που τον έκανε να δακρύσει.

Η Ρεάλ έκοψε πρώτη το νήμα της φετινής σεζόν στην EuroLeague και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά το σουτ του Γιουλ στον τελικό του Final Four με τον Ολυμπιακό.

Ο Φαμπιάν Κοζέρ που αποτέλεσε ένα από τους παράγοντες του ματς για τους Ισπανούς παραχώρησε δηλώσεις στο Basketeurope.com και έδωσε όλη την εικόνα για τις τελευταίες στιγμές του αγώνα με τους «ερυθρολεύκους». Τόνισε πως στάθηκε τυχερός στο σουτ που πήρε ο Σλούκας στην εκπνοή και σχολίασε την προσπάθεια του Γιουλ!

«Είναι απίστευτο! Απλά το πιστέψαμε, παρότι ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά, είχε προβάδισμα 6-7 πόντων και κάποια σφυρίγματα μάς πλήγωσαν πολύ. Δεν μπορούσαμε να βρούμε λύσεις. Όμως στα τελευταία λεπτά οι βετεράνοι μας ήταν φανταστικοί. Πριν την τελευταία μας επίθεση ξέραμε πως θα παίξουμε pick n' roll, αλλά δεν ξέραμε ποιος θα πάρει την μπάλα. Είπα στον κόουτς να μην επιτεθούμε στον Γουόκαπ, γιατί κατά την γνώμη μου είναι ο καλύτερος στην άμυνα man-to-man στην Ευρωλίγκα. Ανέλαβε την επίθεση ο Γιουλ και η τύχη μάς χαμογέλασε, γιατί θα μπορούσε να αστοχήσει» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε μιλώντας για την άμυνα στα 3.1΄΄ που απέμεναν... «Είχαμε μία συζήτηση... Στην τελευταία άμυνα, ο κόουτς θα έβαζε τον Γκος πάνω στον Σλούκα, αλλά ήταν κρύος και του είπα να βάλει εμένα. Έχασα την ισορροπία μου όταν έκανε την προσποίηση και θα μπορούσε να έχει βάλει το σουτ. Ήμουν τυχερός».

Ο Κοζέρ άφησε όλα τα συναισθήματα ελεύθερα με το άκουσμα της κόρνας. Τα δάκρυά του ήταν ένας συνδυασμός από τη χαρά της επιτυχίας και από όσα έχει περάσει μέσα στη σεζόν με αποκορύφωμα τη νοσηλεία της γυναίκας του ενώ είναι έγκυος! «Πέρασα μια δύσκολη σεζόν με τραυματισμούς, έχασα μέσα σε αυτή ένα μέλος της οικογένειάς μου, ενώ η σύζυγός μου, που είναι έγκυος, το πρωί ήταν στο νοσοκομείο γιατί ήταν πολύ άρρωστη. Ευτυχώς έγινε καλά και μπόρεσε να έρθει στο γήπεδο, ήξερα πως θα δώσω τα πάντα για κείνη και γι’ αυτό συγκινήθηκα όταν τελείωσε το ματς».