Final Four 2023, Ολυμπιακός, Βεζένκοβ στο Gazzetta: «Επτάψυχη η Ρεάλ, την βάλαμε στο παιχνίδι και χάσαμε το ευρωπαϊκό»

Final Four 2023, Ολυμπιακός, Βεζένκοβ στο Gazzetta: «Επτάψυχη η Ρεάλ, την βάλαμε στο παιχνίδι και χάσαμε το ευρωπαϊκό»

O Βεζένκοβ στο Gazzetta
Με την απογοήτευση «ζωγραφισμένη» στο πρόσωπό του, ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε στο Gazzetta για την απώλεια του τροπαίου στον μεγάλο τελικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΟΥΝΑΣ: ΑΝ. ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ - Ν. ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αρχικά ο MVP της regular season, είπε χαρακτηριστικά: «Φτάσαμε δύο φορές στους επτά πόντους, δύο άμυνες, δύο επιθέσεις όπου είτε το ματς θα πάει στους 12-14 πόντους είτε θα κρινόταν στο σουτ. Αυτό είναι το μπάσκετ, δεν τα καταφέραμε, η Ρεάλ αποδεικνύεται επτάψυχη, την βάλαμε στο παιχνίδι, χάσαμε τον έλεγχο και χάσαμε το παιχνίδι.»

Για την τακτική προσέγγιση με τη «ζώνη» της Ρεάλ: «Έπαιξαν μια ζώνη, την οποία είχαμε διαβάσει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο κάναμε κάποιες βιαστικές επιλογές. Πρέπει να ξαναδώ το παιχνίδι, δεν θυμάμαι τι έγινε στα τελευταία 4-5 λεπτά αλλά αν είχαμε κάνει 2-3 καλύτερες επιλογές ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Είναι και η κούραση αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είχαμε τον έλεγχο αλλά τον χάσαμε. Το ίδιο ισχύει και για τη Ρεάλ. Και η Ρεάλ είχε απουσίες και μεγαλύτερα κορμιά από εμένα που παίζουν πάνω από 30 λεπτά. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες και δεν έπρεπε να πάει το ματς στην τελευταία κατοχή».

Όσο για το τι θα γράψει η ιστορία; «Ότι η Ρεάλ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και εμείς δεν καταφέραμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό».