Final Four 2023, Ολυμπιακός, Βεζένκοβ: «Λέω στον νεαρότερο εαυτό μου, 'καλά έκανες και δεν τα παράτησες'»

Final Four 2023, Ολυμπιακός, Βεζένκοβ: «Λέω στον νεαρότερο εαυτό μου, 'καλά έκανες και δεν τα παράτησες'»

Τι είπε ο Βεζένκοβ για το MVP
Ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε για την κατάκτηση του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη, αποκάλυψε ότι είχε φτάσει στο σημείο να τα παρατήσει, ενώ ευχήθηκε να φύγει χαμογελαστός από το Κάουνας έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο της Euroleague.

Ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν το «κεντρικό» πρόσωπο την παραμονή των αγώνων στο Final Four του Κάουνας.

Όπως είναι γνωστό αναδείχθηκε MVP της regular season στην Euroleague και μία ημέρα αργότερα πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης για 9η φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού και για πρώτη ύστερα από έξι χρόνια.

«Νιώθω καλά και ευλογημένος. Που έζησα αυτήν την εμπειρία με την οικογένειά μου και την ομάδα μου. Είναι μια στιγμή την οποία ονειρευόμουν από το τότε που ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθείς, προπονείσαι, παλεύεις, περνάς από απογοητεύσεις και αυτό το βραβείο μου δίνει το κίνητρο να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να φτάνω στο υψηλότερο επίπεδο. Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου στην EuroLeague τίποτα δεν ήταν εύκολο. Νέα ομάδα, νέες προκλήσεις, πολλοί καλοί παίκτες, έβλεπα τι έκανα λάθος και ποτέ δεν προσπαθούσα να βρω δικαιολογίες» ήταν τα λόγια του Βεζένκοβ στην Euroleague, ο οποίος συνέχισε:

Ο στόχος στο Final Four Κάουνας και ο νεαρότερος εαυτός του

«Μπορεί μερικές φορές να είχα δικαιολογίες ή κάποιος ίσως να μην ήταν δίκαιος απέναντι μου. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν το πώς θα φτάσω στους στόχους μου, στο υψηλότερο επίπεδο. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες σε αυτή τη λίγκα, οπότε πρέπει να είσαι πνευματικά προετοιμασμένος ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά ή όπως το θέλεις. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, όπως τραυματισμοί οι οποίοι είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν μπορείς να τα ελέγξεις όλα στο 100%. Πρέπει είναι είσαι σκληρός πνευματικά και να έχεις κοντή μνήμη. Υπήρχαν στιγμές που ήμουν πεσμένος και ήθελα να τα παρατήσω. Δεν πίστευα ότι άξιζα όσα μου έδιναν, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, γιατί αυτή ήταν η θέση μου. Να παλεύω! Το να είσαι νευρικός είναι πολύ εύκολο, αλλά θα έλεγα στον νεαρότερο εαυτό μου 'έκανε πολύ καλή δουλειά που δεν τα παράτησες και βρίσκεσαι τώρα σε αυτό το σημείο».

Και κατέληξε: Ο κόουτς Μπαρτζώκας είδε προοπτική σε μένα και με βελτίωσε. Επίσης έκανε και τους συμπαίκτες μου να εμπιστευτούν τις ικανότητές μου. Χρωστάω πολλά σε όλον τον οργανισμό του επειδή με βοήθησαν από την αρχή να πετύχω και να αποδώσω σύμφωνα με τις δυνατότητές μου. Προσπαθώ να δουλεύω σκληρά για να αποδείξω ότι όλα όσα μου δίνει, να του τα δώσω πίσω και όλη η εμπιστοσύνη που δείχνει ότι πρέπει να παίξω καλά. Έχω τη μέθοδο και είναι η ίδια. Προπόνηση και να βελτιώνω το παιχνίδι μου. Μόνο ο Θεός ξέρει τι θα γίνει, αλλά η συνταγή είναι η ίδια. Θέλω το τρόπαιο, όλοι θέλουμε το τρόπαιο. Ξέρουμε ότι όλες οι ομάδες το θέλουν, οπότε αν φέτος κλείσουμε τη σεζόν νιά με τον τίτλο της EuroLeague, θα είναι κάτι που δεν θα μπορούσα να φανταστώ ούτε στα όνειρά μου. Ελπίζω ότι θα φύγουμε με χαμόγελα από εδώ».

Μπαρτζώκας: «Είμαι περήφανος για τον Σάσα»

Όσο για τον Μπαρτζώκα και τα όσα ανέφερε για τον Βεζένκοβ; «Ήμουν με τον Σάσα και στην Μπαρτσελόνα και είχα καταλάβει το ταλέντο και την προοπτική που υπήρχε. Ήταν πολύ μικρός τότε. Είναι ήταν ταπεινός, τόσο στον τρόπο που αντιμετωπίζει το μπάσκετ, όσο και στον τρόπο που προσεγγίζει τη ζωή. Είμαι πραγματικά υπερήφανος για εκείνον και πιστεύω ότι το αξίζει. Δεν έχει την συμπεριφορά ενός τυπικού σταρ. Έχω προπονήσει πολλούς αστέρες, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Σάσα είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Δεν είναι ο τυπικός σταρ ωστόσο είναι σταρ στον τρόπο που παίζει και συμπεριφέρεται καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας»