Final Four 2023, Αδερφοί Αγγελόπουλοι: «Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι, αυτό που είδαμε στο τρίτο δεκάλεπτο είναι ο Ολυμπιακός»

Final Four 2023, Αδερφοί Αγγελόπουλοι: «Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι, αυτό που είδαμε στο τρίτο δεκάλεπτο είναι ο Ολυμπιακός»

Newsroom
Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος
Οι δηλώσεις των προέδρων του Ολυμπιακού, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Final Four της EuroLeague.

Αποστολή στο Κάουνας: Νίκος Παπαδογιάννης και Αντώνης Καλκαβούρας

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν τρομερή διάθεση μετά την επική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Final Four. Οι δυο τους αφού αστειεύτηκαν μεταξύ τους για το μέτρημα των βολών στο ημίχρονο, στη συνέχεια τόνισαν πως αυτό που έχει κάνει ο Ολυμπιακός όλη τη χρονιά είναι μοναδικό και δεν έχει να αποδείξει κάτι.

Οι δηλώσεις Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό

«Ανησυχούσαμε στο ημίχρονο αλλά σε καμία περίπτωση δεν είπαμε ότι δε γυρίζει. Παίχτηκε μπάσκετ με επαφή και ο Ολυμπιακός μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάτι τέτοιο. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του μπάσκετ αυτό στο 3ο δεκάλεπτο. Δεν το έχουμε αντιληφθεί, είναι φανταστικό. Πιστεύαμε στην ομάδα και πάντα υπάρχει ανησυχία.

Είδαμε τη Μονακό να παίζει πιο σκληρά. Μετρούσα τις χαμένες βολές, μας βγάλανε έξω από το παιχνίδι μας. Μας δυσκόλεψε αυτό στην κυκλοφορία και μετά μετρούσα κάθε καλάθι στο 27-2, γράψαμε ιστορία από το -12. Δείχνει τον χαρακτήρα της ομάδας. Ζούμε συγκλονιστικά πράγματα και είμαστε ξανά στον τελικό με 5.000 κόσμο στην άλλη άκρη της Ευρώπης.

Από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που έχουμε ζήσει στον Ολυμπιακό και προχωράμε».

Για το αν το πίστευαν στο ημίχρονο: «Η ομάδα έπαιξε δεύτερο ημιτελικό στα δύο χρόνια, πέρσι χάσαμε στο σουτ, φέτος κερδίσαμε από το -12 στο ημίχρονο. Είναι οικογένεια, έχουν εμπειρία, ομοιογένεια. Είναι εμπειρία το περσινό Final Four για όλους. Για να συγκρίνουμε με πιο παλιές ομάδες, υπάρχουν κοινοί παρονομαστές όπως με το 2013, Παπανικολάου, Σλούκας, Μπαρτζώκας. Αυτά είναι μαγικά που ζούμε, θέλει να τα πούμε άλλη μέρα».

Για το τι έχει αλλάξει διοικητικά στην ομάδα και ποιον προτιμούν στον τελικό: «Θα τα αναλύσουμε με το καλό την Κυριακή αν το σηκώσουμε. Το 2015 ήμασταν τελικό, το 2017 τελικό, το 2012 και το 2013 το πήραμε, το 2009 και το 2010 ήμασταν στο Final Four. Μας ρωτάνε ποιον θέλουμε. Το 2014 που χάσαμε 3-2 από τη Ρεάλ έχουμε προηγούμενα, με την Μπαρτσελόνα χάσαμε τελικό το 2010. Όποιος και να είναι θα βρούμε κίνητρο».

Νομίζω δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι, ο Ολυμπιακός έχει μια καταπληκτική χρονιά, αποδίδουμε ένα φανταστικό μπάσκετ που το αποδέχεται όλη η Ευρώπη. Σε αποθεώνουν και σε αποδέχονται όλοι οι αντίπαλοί σου. Μακάρι να τα καταφέρουμε. Με αυτό το μπάσκετ, αυτό που έχει γίνει στο 3ο δεκάλεπτο, αυτός είναι ο Ολυμπιακός».

Για τον κορυφαίο του παιχνιδιού: «Δε θα διάλεγα έναν, όταν έχουμε δύο παίκτες με 17 και 15 πόντους και τον Σλούκα να οργανώνει έτσι».