Έξουμ: «Δεν μου ζήτησε συγγνώμη ο Γιαμπουσέλε, όλοι ξέρουν ότι αξίζαμε μία θέση στο Final 4»

Ο Ντάντε Έξουμ στην προπόνηση της Παρτίζαν.
Ο Ντάντε Έξουμ μίλησε μετά το Game 5 και την πρόκριση της Ρεάλ στο Final 4 για την...κλωτοπατινάδα που άλλαξε τα δεδομένα της σειράς, αλλά και την ευκαιρία που χάθηκε για την Παρτίζαν.

Η Παρτίζαν πάλεψε μέχρι και το τελευταίο λεπτό του Game 5 απέναντι στη Ρεάλ, ωστόσο οι... διόσκουροι της «βασίλισσας» ήταν εκείνοι που έγραψαν τον επίλογο της σειράς και κράτησαν την παράδοση των γηπεδούχων στα πέμπτα παιχνίδια αλώβητη!

Παρόλο που οι Σέρβοι βρέθηκαν με προβάδισμα 2-0 σε νικηφόρα παιχνίδια και απείχαν μόλις ένα αποτέλεσμα από την πρόκριση στο Final 4, οι τρεις διαδοχικές ήττες σταμάτησαν το όνειρο στους «8». Ο Ντάντε Έξουμ μιλώντας μετά τη λήξη του ματς στη Μαδρίτη όρισε το επεισόδιο του Game 2 ως τον βασικό λόγο που η Παρτίζαν δεν βρέθηκε στο Κάουνας.

«Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να πεις.. Ήμασταν μπροστά, ξέραμε ότι μπορούν να γίνουν "βρώμικοι", και έτσι ακριβώς είναι. Προφανώς, είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Νομίζω ότι όλοι ξέρουν ότι το αξίζαμε να είμαστε στο Final 4.

Η σειρά άλλαξε από τη σύρραξη. 100%. Χάσαμε δύο από τους παίκτες μας, παίζω τραυματίας για το υπόλοιπο της σειράς. Τι άλλο μπορείς να πεις;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στα όσα έγιναν στο παρκέ του WiZink Center εκείνο το βράδυ, το γεγονός που απασχόλησε περισσότερο ήταν η επικίνδυνη... λαβή του Γιαμπουσέλε στον Έξουμ που προκάλεσε τον αποκλεισμό του Γάλλου από πέντε αγώνες.

«Νομίζω ότι είναι αστείο το πώς διαχειρίστηκαν έλεγχαν την ιστορία. Βγήκαν στα μέσα ενημέρωσης με όλες τις συγγνώμες. Δεν πήρα ούτε μια συγγνώμη κατευθείαν από τον Γιαμπουσέλε. Δείχνει απλώς πώς συμπεριφέρονται. Κρατάμε το κεφάλι ψηλά και επικεντρωνόμαστε στο ABA League τώρα.

Νομίζω ότι όλοι όσοι παίζουν μπάσκετ και είδαν το βίντεο ξέρουν ότι η τιμωρία (σ.σ οι πέντε αγώνες του Γιαμπουσέλε) δεν ήταν αρκετά σκληρή. Νομίζω ότι όλοι είναι σοκαρισμένοι από τα πέντε παιχνίδια. Δεν παίζουμε WWE. Τι μπορώ να πω; Νομίζω ότι ακόμη και θα ένιωθα λίγο καλύτερα για την κατάσταση αν προσπαθούσε ακόμη και να ζητήσει συγγνώμη ή να κάνει οτιδήποτε. Αλλά το έκαναν μέσω των social. Υποθέτω ότι η EuroLeague το... έχαψε και τους έδωσε ελαφριές ποινές».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια πως το momentum της σειράς άλλαξε από αυτό το γεγονός. «Ο Πάντερ βγήκε μπροστά προσπαθώντας να με προστατεύσει από κάποιον που με χτύπησε από πίσω, και ο Ντεκ μένει ένα παιχνίδι εκτός. Φυσικά θα υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Πάντερ. Είναι ένα αστείο. Νομίζω ότι ήξεραν τι έκαναν. Είχαμε το παιχνίδι, έπρεπε να το είχαμε κερδίσει. Αυτό είναι όλο, αλλά η δυναμική της σειράς άλλαξε σίγουρα σε εκείνο το σημείο».

Ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας πως «Αποκτήσαμε προβλήματα με φάουλ, τις αλλαγές στο παρκέ. Ήμασταν απογοητευμένοι για κάποια σφυρίγματα. Προφανώς, οι παίκτες της Ρεάλ έχουν βρεθεί σε πολλές τέτοιες καταστάσεις, ξέρουν πώς να κερδίσουν το παιχνίδι».