Μπαρτζώκας: «Τώρα είναι η ευκαιρία μας, δεν θα έχουμε πίεση από τον κόσμο»

Μπαρτζώκας: «Τώρα είναι η ευκαιρία μας, δεν θα έχουμε πίεση από τον κόσμο»

Ο Μπαρτζώκας στήριξε την ήττα στα σουτ της Φενέρ
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στο Game 5 του ΣΕΦ λέγοντας ότι τώρα είναι η ευκαιρία του Ολυμπιακού, ενώ ξεκαθάρισε ότι η παρουσία του κόσμου δεν πρόκειται να ασκήσει έξτρα πίεση στην ομάδα του.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Έλληνας τεχνικός είπε στην «flash interview» ότι «ο Πιερ έβαλε τρία τρίποντα σε κρίσιμο σημείο του αγώνα. Έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί για να αποφύγουμε τα σουτ του, γιατί αναφέραμε ότι αυτός θα έπαιρνε τις αποφάσεις, αυτός θα ήταν ο κομβικός παίκτης. Απέκτησαν αυτοπεποίθηση από τα σουτ. Έπρεπε να τα αποφύγουμε. Το είχαμε συζητήσει. Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε, σκληρό. Έχουμε το παιχνίδι στην έδρα μας. Είναι η ευκαιρία μας τώρα» ενώ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, σχολίασε:

«Ήταν ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Πολλοί παίκτες λόγω της πίεσης έκαναν πολλά λάθη και δεν μιλάω για μόνο για τα λάθη της στατιστικής, αλλά και για κακές επιθετικές και αμυντικές εκτελέσεις. Τελικά τα τρίποντα του Πιερ ήταν καθοριστικά. Η Φενέρμπαχτσε πήρε αυτοπεποίθηση από αυτά. Συγχαρητήρια για τη νίκη. Εμείς ήρθαμε εδώ για να ανακτήσουμε το αβαντάζ έδρας. Τώρα έχουμε το 5ο και τελευταίο ματς στον Πειραιά. Την Τρίτη θα παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας για την πρόκριση στο Final 4».

Όσο για το αν υπάρχει έξτρα πίεση λόγω του κόσμου; Ο 57χρονος τεχνικός ήταν σαφής: «Εξαρτάται. Εμείς έχουμε θερμό κοινό. Οι φίλαθλοί μας σε όλα τα ματς που δώσαμε φέτος στην Euroleague ήταν εκεί και ήταν πολύ υποστηρικτικοί ακόμη και στις άσχημες στιγμές μας. Περιμένω πως θα μας ενθαρρύνουν και θα μας ‘σπρώξουν’ να παίξουμε καλύτερα. Δεν πιστεύω πως θα έχουμε πίεση από εκείνους. Είμαστε ευλογημένοι. Θα παίξουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την πρόκριση στο Final 4. Για εμάς και για όλους στον οργανισμό είναι πολύ σημαντικό να δουν την ομάδα να πηγαίνει για δεύτερη σερί φορά στο Final 4. Θα είναι κάτι σπουδαίο για την ομάδα μας. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση. Δεν θα είναι εύκολο, ποτέ δεν είναι. Όμως, θα πρέπει να το χειριστούμε και σε τελική ανάλυση να το απολαύσουμε».