Ιτούδης: «Απλώς ισοφαρίσαμε τη σειρά, για το Final-4 θέλουμε ακόμα δύο νίκες»

Newsroom
Ο Δημήτρης Ιτούδης μετά το 1-1 της Φενέρμπαχτσε
Η Φενέρμπαχτσε ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των play-offs με τον Ολυμπιακό και ο Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε ότι δεν έγινε τίποτα περισσότερο από μία νίκη.

Ο Δημήτρης Ιτούδης είδε την ομάδα του να επικρατεί του Ολυμπιακού και τη σειρά με αυτόν τον τρόπο να μεταφέρεται στην Τουρκία με το σκορ στο 1-1. Εμφανώς ευχαριστημένος από τους παίκτες του, μίλησε για τους Έντουαρντς, Γκούντουριτς αλλά και το τι σημαίνει το 1-1 στη σειρά.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, το παιχνίδι θα μπορούσε να το κερδίσουν και οι δύο. Ήταν πολύ ενδιαφέρον για εμάς και τους φιλάθλους. Ένα πραγματικό παιχνίδι play-offs. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και για το ότι επέστρεψε από το 24-10. Σήμερα είχαμε περισσότερους παίκτες από τον πάγκο, ο Έντουαρντς μας έδωσε σημαντικά λεπτά. Αλλάξαμε μερικά πράγματα επιθετικά και αμυντικά. Ο Νικ και ο Γκούντουριτς οργάνωσαν την ομάδα, ο Ντόρσεϊ συνέχισε από εκεί που το άφησε ο Έντουαρντς. Ο Χέις-Ντέιβις και ο Πιέρ μας δίνουν άλλη δυναμική σε άμυνα και επίθεση.

Παλέψαμε στα ριμπάουντ. Ο Βεζένκοβ σκόραρε ένα πολύ μεγάλο σουτ στο τέλος της 3ης αλλά βρήκαμε τρόπους να βρούμε τις λίγες αδυναμίες του Ολυμπιακού, μιας ομάδας πολύ καλά προπονημένης. Λέμε στους εαυτούς και τους φίλους μας πως αξίζουμε να είμαστε εδώ στα play-offs».

Για τον Γκούντουριτς: «Είναι σημαντικό να βλέπουμε πίσω από τις κάμερες. Ο Γκούντουριτς είχε μια διάγνωση για 3 εβδομάδας απουσίας. Το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ είναι θέμα των φυσιοθεραπευτών. Δεν έχουμε τον Μπούκερ, τον Γουίλμπεκιν αλλά να δώσουμε τα εύσημα στους φυσικοθεραπευτές μας. Αν δεν έχεις τους παίκτες είναι δύσκολο να αποτυπώσεις στο χαρτί όσα σκέφτεσαι. Από τον Νικ το πήρε ο Γκούντουριτς και το πήγε σε άλλη διάσταση και στοχεύσαμε σε πράγματα που θέλουμε. Είναι εύστοχος στις βολές, άσχετα που έχασε τη μία. Τα 15 επιθετικά ριμπάουντ σημαίνει ότι αστοχήσαμε αρκετά. Ο Γκούντουριτς μας πήγε σε άλλη διάσταση, επιτεθήκαμε με διαφορετικό τρόπο. Είμαστε ευτυχισμένοι, επιστρέψαμε τρεις φορές. Ένας αντίπαλος μπορεί να σε σκοτώσει με τα τρίποντα, όπως στο Game 1 και δεν παρατήσαμε το παιχνίδι».

Για τον Γουίλμπεκιν: «Μπορεί και να τον δούμε αλλά δε θέλουμε να ρισκάρουμε. Όσο και να τον θέλω, ο αθλητής χρειάζεται ένα διάστημα».

Για τον Έντουαρντς: «Με αυτήν τη στρατηγική που είχαμε πήγαινε αρκετά καλά. Ο Ολυμπιακός έβαλε μεγάλα σουτ και δεν κόψαμε την κυκλοφορία, όπως κάναμε στα 25 λεπτά. Εγώ δε βλέπω τον Κάρσεν πρώτη φορά, τον βλέπω στην προπόνηση, στην Τουρκία. Ο Μαχμούτογλου είχε εξαιρετικό παιχνίδι με την Ντενιζλί και είχε προτεραιότητα. Είναι rookie αλλά είναι ο πιο σταθερός σε εξέλιξη και θέμα αντίληψης. Πλέον έρχεται πολύ πιο νωρίς γιατί το ξεκίνημα του Ντόρσεϊ δεν ήταν ιδανικό, αλλά ο Κάρσεν έχει αυτό το στοιχείο».

Για τους παίκτες από τον πάγκο: «Όπως είπα το rotation που είχαμε ήταν πιο μεγάλο, ακόμα και όσοι ήρθαν από τον πάγκο. Ο Κάρσεν, ο Γκούντουριτς, ο Μότλεϊ. Για μένα ο Φαλ δίνει άλλη διάσταση στον Ολυμπιακό σε άμυνα και επίθεση και ο Μότλεϊ έκανε τρομερή δουλειά. Το καλάθι του Σάσα ήταν μεγάλο σουτ, αλλά δε μας στρίμωξε στη γωνία, επιστρέψαμε με επιθετικά ριμπάουντ, επαφές στη ρακέτα. Μία μεγάλη νίκη.

Για το πλεονέκτημα έδρας: «Απλώς ισοφαρίσαμε τη σειρά, είναι καλό να έχουμε τους φίλους μας στην έδρα μας αλλά παίζουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Για να πάμε στο Final-4 θέλουμε άλλες δύο νίκες. Θα δούμε το βίντεο, είμαστε η ίδια ομάδα που έχανε 24-10 στην 1η περίοδο. Θα δούμε τι κάναμε σωστά, απλώς αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε μπάσκετ.

Για 33 αγωνιστικές ήμασταν 5οι. Δε χάσαμε την επαφή μας παρά τις απουσίες μας. Για ένα επιθετικό φάουλ στον Ερυθρό Αστέρα χάσαμε την επαφή. Δεν περιμένεις το τελευταίο παιχνίδι βέβαια. Είμαστε καινούργια ομάδα, με εννέα νέους παίκτες. Η διαδικασία μας είναι σε καλό δρόμο».

@Photo credits: eurokinissi