Αταμάν: Ο Μίτσοφ τον υπερασπίστηκε για όσα δήλωσε στη δολοφονία του Ίβκοβιτς

Αταμάν: Ο Μίτσοφ τον υπερασπίστηκε για όσα δήλωσε στη δολοφονία του Ίβκοβιτς
Ο Εργκίν Αταμάν αποτελεί... κόκκινο πανί για τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει περί τρομοκρατών έπειτα από τη δολοφονία του Μάρκο Ίβκοβιτς στην Κωνσταντινούπολη όμως ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ υπερασπίστηκε τον άλλοτε προπονητή του.

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν μετά τη δολοφονία του Σέρβου οπαδού του Ερυθρού Αστέρα, Μάρκο Ίβκοβιτς στην Κωνσταντινούπολη από οπαδούς της Γαλατάσαραϊ τον Νοέμβριο του 2014 είχαν προκαλέσει σάλο.

Ο τότε προπονητής της Γαλατά μίλησε για «300-400 τρομοκράτες που ήλθαν χωρίς εισιτήριο και επιτέθηκαν με πέτρες και φωτοβολίδες στην αστυνομία μας και στους φιλάθλους μας», ζητώντας από την EuroLeague να τους τιμωρήσει.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς τον χαρακτήρισε ανεπιθύμητο στη χώρα ενώ ο άλλοτε παίκτης της Γαλατάσαραϊ, Βλάντιμιρ Μίτσοφ αναφέρθηκε στο περιστατικό, υποστηρίζοντας τον Αταμάν.

«Δεν αγωνίστηκα σε εκείνο το παιχνίδι επειδή είχα κάνει μια μικρή επέμβαση προηγουμένως. Όλοι μέναμε κοντά στο γήπεδο. Ήλθα σχεδόν μια ώρα πριν από τον αγώνα, το ίδιο και ο Αταμάν. Υπήρχε ήδη αρκετός κόσμος. Πολλοί οπαδοί του Αστέρα ήλθαν στην Κωνσταντινούπολη με λεωφορείο. Έβγαζαν φωτογραφίες στην πόλη και είχαν πιει αλκοόλ, το οποίο είναι φυσιολογικό.

Ο GM της Γαλατάσαραϊ μου είπε ότι δεν είχαν εισιτήρια. Ζήτησαν εισιτήρια όμως η Γαλατάσαραϊ εξήγησε πως δεν μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλειά τους. Ήλθαν, λοιπόν στο γήπεδο και άρχισαν να κάνουν φασαρίες. Ο Αταμάν είδε αυτό το πλήθος και δυστυχώς έκανε αυτή τη δήλωση. Δεν έχει να κάνει με τους Σέρβους ως λαό» εξήγησε στο podcast «ALESTO» ο Μίτσοφ.

Και πρόσθεσε: «Τώρα έχει τον Μίτσιτς, παλιά είχε τον Μάτσβαν, τον Έρτσεγκ, εμένα... Δούλεψε με πολλούς παίκτες από τα Βαλκάνια και πραγματικά δεν έχει τίποτα εναντίον μας... Εξάλλου, ο μάνατζέρ του είναι ο Μίσκο (Ραζνάτοβιτς). Δεν είναι ότι μισεί τους Σέρβους. Απλώς, η γλώσσα του ήταν πιο γρήγορη από το μυαλό του και δεν είχε δει τι συνέβη πραγματικά... Είδε μόνο τις φασαρίες έξω από το γήπεδο».