Μπάγερν - Ζαλγκίρις 80-83: Νίκη και τώρα η Μπαρτσελόνα (vid)

Η Ζαλγκίρις πήρε τη νίκη που ήθελε (83-80 στο Μόναχο την Μπάγερν) και προκρίθηκε στα play-offs της EuroLeague, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.

Η Ζαλγκίρις άντεξε. Η Μπάγερν πίεσε μέχρι εκεί που δεν μπορούσε άλλο. Και όλοι μοιάζουν ικανοποιημένοι μετά το 83-80 υπέρ των Λιθουανών, ένα αποτέλεσμα που τους έστειλε στην 7η θέση και απέναντι στην Μπαρτσελόνα του δικού τους παιδιού, του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Το ματς κρίθηκε στο φινάλε, με τη Ζαλγκίρις να έχει τις λύσεις και την ψυχραιμία, μολονότι έχασε μία διαφορά 10 πόντων σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Το ματς

Ντέρμπι κανονικό. Μολονότι η Μπάγερν δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης, «βασάνισε» τη Ζαλγκίρις στο πρώτο ημίχρονο. Η ήττα των Λιθουανών θα σήμαινε και τον αποκλεισμό τους από τα play-offs.

Η Μπάγερν κατάφερε να προηγηθεί με +4 στο φινάλε του 1ου ημιχρόνου (με σερί 7-0), μολονότι σούταρε με 3/10 τρίποντα. Η Ζαλγκίρις έμοιαζε να τα περιμένει όλα από τον Ρόλαντς Σμιτς, ο οποίος σκόραρε τους 12 πρώτους πόντους της ομάδας του και έμεινε σε αυτούς στο πρώτο ημίχρονο.

Μόλις η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με 21-26 και 23-28, άρχισε να έχει αμυντικά ζητήματα, με τον Κάζις Μακσβίτις να έχει παράπονα από την άμυνα στα μακρινά σουτ.

Η ομάδα από τη Λιθουανία μπήκε αποφασισμένη στην 3η περίοδο. Επέτρεψε στην Μπάγερν να σκοράρει μόλις δύο πόντους (από βολές) στα πρώτα 7 λεπτά, ενώ την ίδια στιγμή προηγήθηκε με σκορ 46-40.

Ο Γκιφάι έδωσε ανάσα στη γηπεδούχο με τρίποντο, με την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι να μένει πίσω με 4 πόντους (47-51) με το buzzer beater του Μπραζντέικις.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην 4η, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο 58-58, επτά λεπτά πριν το τέλος. Ο Γιάραμαζ έσπασε το... Χ, με ένα τρίποντο (7/20 σε εκείνο το σημείο) για το 61-60.

Μέσα από την άμυνά της η Ζαλγκίρις βρήκε ενέργεια στην επίθεση και στο όριο των 5 λεπτών κατάφερε να προηγηθεί, με λει απ του Λεκαβίτσιους, με 65-69. Και το μακρινό δίποντο του Ουλανόβας, μπροστά στην άμυνα του Λούτσιτς, έγειρε την πλάστιγγα προς την πράσινη πλευρά (65-71).

Ο Λούτσιτς... διόρθωσε το λάθος του με τρεις εύστοχες βολές για το 68-71. Δύο βολές του Ουλανόβας και ένα δίποντο του Μπραζντέικις μέσα σε χαμό από τους 1.000 οπαδούς της προηγήθηκε με 7, 2:23 πριν το τέλος.

Το τρίποντο του Λεκαβίτσιους από μακριά και μετά από επιθετικό ριμπάουντ, έφερε τη Ζαλγκίρις στο όριο της πρόκρισης (68-78). Όμως η Μπάγερν δεν είπε την τελευταία της λέξη: Τρίποντο του Ομπστ, μετά από κλέψιμο (και σε συνδυασμό με τις βολές νωρίτερα) έκανε το σκορ 76-79!

Στην επαναφορά η Μπάγερν έκλεψε την μπάλα (!) και ξανά με τον Ομπστ μείωσε στον πόντο (78-79). Ο Λεκαβίτσιους μέτρησε 2/2 βολές για το 78-81 και οι Λιθουανοί έκαναν φάουλ που οδήγησε στις βολές τον Γουόλντεν. Πέτυχε και τις δύο (80-81).

Ο Ουλάνοβας ήταν εκείνος που στήθηκε στη γραμμή, 8 δεύτερα πριν το τέλος και έκανε το 80-83. Η Μπάγερν προσπάθησε στην τελευταία επίθεση, αρχικά να ισοφαρίσει (άστοχο τρίποντο ο Γουίνστον) ή να μειώσει (άστοχο δίποντο ο Γουάιλερ - Μπαμπ) και η πρόκριση πήγε στα χέρια της Ζαλγκίρις.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στις δύο βολές του Ουλανόβας για το 83-80 και την άστοχη προσπάθεια του Γουίνστον αρχικά και του Γουάιλερ – Μπαμπ στη συνέχεια.

Ο MVP: Ο Λούκας Λεκαβίτσιους τελείωσε το ματς με 20 πόντους και μεγάλα καλάθια.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Εντγκάρας Ουλανόβας σημείωσε σημαντικά καλάθια στο τέλος του αγώνα, μέτρησε συνολικά 12 πόντους. Εξαιρετικός και ο Μπουτκβίτσιους με 4 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Τρινκιέρι περίμενε περισσότερα από τον Κάσιους Γουίνστον, ο οποίος είχε 8 πόντους, αλλά και 0/4 τρίποντα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι μόλις 9 πόντοι που δέχτηκε η Ζαλγκίρις στην 3η περίοδο.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Δεν έχει καμία σημασία, αλλά η Ζαλγκίρις είχε επικρατήσει και στο 1ο ματς με σκορ 75-67.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπάγερν πίεσε τη Ζαλγκίρις μέχρι το όριο. Ακόμη και στο σημείο που οι Λιθουανοί πίστεψαν ότι καθάρισαν το ματς στο +10, η Μπάγερν το πάλεψε. Στο τέλος κυριάρχησε η καλύτερη ομάδα, έστω και στις λεπτομέρειες.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-19, 38-34, 47-51, 80-83

Bayern - Zalgiris stats

Bayern - Zalgiris stats

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.