Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 85-71: Κέρδισαν και ο Σάρας... επιστρέφει Κάουνας

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Βαλένθια στο ισπανικό ντέρμπι και έτσι εξασφάλισε τη δεύτερη θέση μετά το πέρας της κανονικής περιόδου.

Ξεπερνώντας το τελευταίο της εμπόδιο η Μπαρτσελόνα, με νίκη 85-71 επί της Βαλένθια και πρωταγωνιστές τους Μίροτιτς, Αμπρίνες έκλεισε τη δεύτερη θέση της EuroLeague, έχοντας την ισοβαθμία με τη Ρεάλ. Με αυτό το αποτέλεσμα η Ζάλγκιρις έρχεται στον δρόμο της Μπαρτσελόνα, με τον Σάρας να επιστρέφει ως αντίπαλος στο Κάουνας.

Ο αγώνας

Η Μπαρτσελόνα είχε διάθεση να εξασφαλίσει από νωρίς νίκη και δεύτερη θέση. Οι Καταλανοί ήταν αυτοί που μπήκαν με πατημένο το γκάζι στην αναμέτρηση, στην αρχή με τους 9 πόντους του Μίροτιτς (15-12, 6'), φτάνοντας έως και το +10 με το καλάθι του Κάλινιτς (22-12).

Όσο οι Βαλενθιάνοι προσπαθούσαν να βρουν τρόπο επιστροφής, τόσο οι γηπεδούχοι έβρισκαν νέους πρωταγωνιστές. Η Μπάρτσα έκλεισε το ημίχρονο με 9/17 τρίποντα και τα 5 εξ αυτών ήταν του Αμπρίνες. Αυτός έστειλε τη διαφορά στο 40-29 (15') και αυτός τη διατήρησε στους 10 (51-41, 19'), μέχρι οι παίκτες του Μουμπρού να την κόψουν στο μισό, μετά το πέρας του ημιχρόνου.

Το σκηνικό ήταν αδύνατο να αλλάξει στο δεύτερο μέρος, μιας και η Βαλένθια δεν είχε ούτε κίνητρο, ούτε λύσεις. Κάποια σκόρπια σουτ του Ράντεμπο κράτησαν για λίγο κοντά την ομάδα του Μουμπρού, αλλά ξανά τα τρίποντα με τον Χίγκινς (63-54, 26') έπαιξαν τον ρόλο τους. Ο Κούριτς έβαλε άλλο ένα για το 72-59 (30') και η προσοχή μεταφέρθηκε στις άλλες αρένες για να μάθουν οι Καταλανοί αντίπαλο ως δεύτεροι.

Στην τέταρτη περίοδο δεν παίχτηκε το καλύτερο μπάσκετ. Με ένα επιμέρους 2-7 μετά από πέντε λεπτά η Βαλένθια μείωσε στους 6 (74-68, 35'). Ένα τρίποντο του Μίροτιτς επανέφερε την τάξη για το 79-68, φτάνοντας έτσι με άνεση οι γηπεδούχοι ως το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 51-46, 72-61, 85-71

ΚΕΡΔΙΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα ανώτερη και με κίνητρο, από τη στιγμή μάλιστα που βρήκε μεγάλα σουτ από νωρίς ήταν αδύνατο να ηττηθεί.

MVP: Ο Άλεξ Αμπρίνες με 15 πόντους και 5/7 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και 6 ασίστ με 3 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νίκολα Μίροτιτς με 18 πόντους, 4/9 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς εξουδετερώθηκε και σκόραρε μόλις 5 πόντους με δύο σουτ εντός παιδιάς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 13/29 τρίποντα της Μπαρτσελόνα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη, έκανε το καθήκον της και κλείδωσε τη δεύτερη θέση, κάτι που σε συνδυασμό με τη νίκη της Ζάλγκιρις τη φέρνει αντίπαλό της στα play-offs.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.