Μπαρτζώκας: «Πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση τον επόμενο μήνα»

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση τον επόμενο μήνα»

Επιμέλεια: Newsroom
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια (13/4, 21:00) για την τελευταία αγωνιστική της regular season στην Euroleaugue στάθηκε στο ότι η ομάδα του πρέπει να ανεβάσει ένταση στις προπονήσεις προκειμένου να είναι έτοιμη τον επόμενο μήνα.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε ότι «αυτή τη στιγμή η Μπασκόνια είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στα τελευταία 5-6 παιχνίδια σκοράρει με μέσο όρο 101, σε Ευρωλίγκα και Ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι πρώτη στην ACB, πάνω από τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ και δεν νομίζω πως κανείς πιστεύει πως θα είναι ένα εύκολο ματς. Έχει στο ρόστερ της κάποιους πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες στην Ευρωλίγκα που έχουν κάνει μεγάλη αίσθηση»

Και συνέχισε: «Όμως, το πιο σημαντικό είναι πως πρόκειται για μια ομάδα που τα πάντα εξαρτώνται από τον ρυθμό που παίζει. Παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό, εκτελούν στα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης πολύ συχνά και πολλοί παίκτες. Έχει παίκτες διαφορετικούς σε κάθε αγώνα ικανούς να σκοράρουν 30-35 πόντους… Οι ψηλοί ο Ένοχ μπορεί να βάλει 25 πόντους, ο Μαρίνκοβιτς 35… Παίκτες που έχουν μέσο όρο 6-8 πόντους, σε κάποιο ματς μπορεί άνετα να σκοράρουν 35 λόγω του ιδιαίτερου τρόπου που παίζει η Μπασκόνια».

Όσο για το αν είναι δύσκολο για τους παίκτες να παρουσιαστούν 100% συγκεντρωμένοι τη στιγμή που έχουν πετύχει τους στόχους τους; «Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάμε αύριο. Εμείς κάναμε μεγάλη προσπάθεια στις προπονήσεις και στα βίντεο να δώσουμε μεγάλη έμφαση στην σημαντικότητα της αναμέτρησης, όχι τόσο για το παιχνίδι ως παιχνίδι, αλλά για την χρονική περίοδο που βρισκόμαστε. Την άλλη εβδομάδα μπαίνουμε στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, στης Ευρωλίγκας την αμέσως επόμενη και όπως καταλαβαίνεται δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να πάμε στην προπόνηση με μεγάλη ένταση για να είμαστε σε καλή κατάσταση τον επόμενο μήνα».