Βαλένθια - Βίρτους 79-68: Eπέστρεψε στις νίκες και έκλεισε με χαμόγελα στo La Fonteta (vid)

Η Βαλένθια με κυριαρχικό τέταρτο δεκάλεπτο πέρασε το εμπόδιο της Βίρτους επικρατώντας στην έδρα της με 79-68 για την 33η αγωνιστική.

Με την Βαλένθια να είναι έτοιμη να... χαιρετήσει τη φετινή σεζόν στη διοργάνωση, οι παίκτες του Μουμπρού έδωσαν στο κοινό τους έναν λόγο να πανηγυρίσουν. Με ένα τρομερό τέταρτο δεκάλεπτο και το 79-68 κόντρα στη Βίρτους μοίρασαν χαμόγελα.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι για τη Βαλένθια ξεκίνησε με ενέργεια στην επίθεση και μετά το 5-0 από τον Πουέρτο έφτασε στο 8-2 από τα χέρια του Τζόουνς, ο οποίος συνέχισε να σκοράρει βλέποντας τους παίκτες της Βίρτους να μπαίνουν σιγά-σιγά στην εξίσωση και να μειώνουν στους 3 (12-9) στο 5’. Οι φιλοξενούμενοι διορθώνοντας τις ανορθογραφίες των πρώτων λεπτών, κατάφεραν να περάσουν μπροστά και με το τρίποντο του Γουίμς βρέθηκαν στο 15-17. Αυτή ήταν και η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες με την ολοκλήρωση της αρχικής περιόδου και με τους Ιταλούς να παίρνουν από μακριά ό,τι απώλεσαν από κοντά.

Ο Αλεξάντερ έγινε ο σταθερός παράγοντας για το σύνολο του Μουμπρού σε ένα διάστημα που επέστρεψαν από το -4 που διαμόρφωσαν Γουίμς και Μίκι και όσο οι άμυνες είχαν δώσει τη θέση τους στο παιχνίδι. Το 23-23 στο 15ο λεπτό είχε επέλθει ως αποτέλεσμα των 8 λαθών (έναντι 4) της Βίρτους που υπερτερούσε στο κομμάτι των ασίστ και των ριμπάουντ. Ο Οτζελέγιε στεκόταν ως σοβαρή “απειλή” για στη ρακέτα, όμως οι συνεργασίες του Έβανς με τον Ριβέρο και το καλάθι του Ράντεμπο ήταν ικανά να δώσουν κανά προβάδισμα με 35-34. Οι εναλλαγές συνεχίστηκαν μέχρι που ο Έβανς έβαλε τη Βαλένθια ξανά σε θέση οδηγού με 40-38.

Σε εκείνο το σημείο, η Βαλένθια είχε 13/23 δίποντα και 4/11 τρίποντα με 12 ασίστ για 4 λάθη. Από την άλλη, η Βίρτους στις ίδιες κατηγορίες κατέγραφε 8/14 δίποντα, 5/10 τρίποντα με 11 ασίστ για 10 λάθη.

Το τρίτο δεκάλεπτο κινήθηκε πάνω κάτω στους ίδιους ρυθμούς. Το τρίποντο έδινε "κεφάλι" στη μία ομάδα και το έπαιρνε ξανά. Ο Λούντμπεργκ ευστόχησε έξω από το τόξο για το 46-47 στο 24' με τέσσερις προσωπικούς πόντους του Πραντίγια να διαφοροποιούν τα δεδομένα. Ο Οτζελέγιε συνέχισε να σκοράρει, όπως και ο Αλεξάντερ στην άλλη πλευρά, όμως ο Μίκι ήταν αυτός που όρισε το ματς παιχνίδι ενός πόντου (58-57) στο 30'. Ο δραστήριος Γουέμπ έκανε την αρχή και ο Έβανς ακολούθησε με κλέψιμο και λέι απ στον αιφνιδιασμό για το 65-59 για να δώσουν στη Βαλένθια μία ανάσα. Οι γηπεδούχοι είχαν τρέξει 13-2 μέσα σε τρία αγωνιστικά λεπτά και φέρνοντας στο προσκήνιο τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή (71-59) έπαιρναν σοβαρή υποψηφιότητα για τη νίκη.

Στον χρόνο που απέμενε, οι παίκτες του Μουμπρού διατήρησαν με τον καλύτερο τρόπο την διαφορά που είχαν "χτίσει". Η Βίρτους δεν έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι και το ροζ φύλλο πέρασε στην πλευρά των Ισπανών.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 40-38, 58-57, 79-68

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο σερί της Βαλένθια στο τελευταίο δεκάλεπτο που δεν άφησε επιλογές στη Βίρτους.

O MVP: Ο Έβανς είχε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα στον χρόνο που αγωνίστηκε.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αλεξάντερ με 14 πόντους από 7/10 δίποντα, 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μπάκο και Χάκετ έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 20 λάθη της Βίρτους και το 92.3% στις βολές της και τα 11 κλεψίματα της Βαλένθια.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Βαλένθια πάλεψε και…έπεσε μαχώμενη σε μία χρονιά που η τύχη δεν ήταν με το μέρος της λόγω τραυματισμών. Από την άλλη η Βίρτους δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ευκαιρίες που πιθανόν της δόθηκαν.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΎΡΟ: Η Βίρτους είχε επικρατήσει με 89-59 στην Μπολόνια της Βαλένθια.

ς

σ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.