Παναθηναϊκός: Έγινε ο... Crypto-Nate των «πρασίνων» (vids)

Παναθηναϊκός: Έγινε ο... Crypto-Nate των «πρασίνων» (vids)

O «γυάλινος» κύριος Γουόλτερς
Τα προβλήματα που παρουσιάζει ο Νέιτ Γουόλτερς κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν είναι λίγα. Αισίως έχει φτάσει στο σημείο να απουσιάσει συνολικά δύο μήνες από τις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού. Το Gazzetta καταγράφει τη δύσκολή σεζόν του Αμερικανού.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Αλλιώς είχαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τα πράγματα στο μυαλό τους όταν υπέγραφαν τον Νέιτ Γουόλτερς και αλλιώς εξελίχθηκαν στη συνέχεια. Από τη μία προέρχονται από μια «γεμάτη» σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα έχοντας αγωνιστεί σε 31 από τα 33 ματς της Euroleague «γράφοντας», μάλιστα, εξαιρετικά νούμερα ενώ από την άλλη αποτελούσε και επιλογή του Ντέγιαν Ράντονιτς, τον οποίο και γνώριζε πολύ καλά.

Παρόλα αυτά το ιατρικό του μητρώο ήταν αρκετά... βεβαρυμμένο στο παρελθόν. Κατά καιρούς έβγαζε τραυματισμούς (σ.σ. ακόμα και από το NCAA όταν είχε σπάσει το χέρι του) οι οποίοι του «απαγόρευαν» στο να βάλει πιο ψηλά τον πήχη στην καριέρα του. Ειδικά τη σεζόν 2019-20 που προσπάθησε να κάνει το «step up» στη Μακάμπι, ο Αμερικανός γκαρντ είχε σταθεί άτυχος καθώς είχε βγάλει τον ώμο του, ενώ είχε και έναν τραυματισμό στο πόδι. Αν μη τι άλλο ήταν δύσκολο και για εκείνον να βρει ρυθμό. Κάτι που έκανε μόνο τη περσινή χρονιά στο Βελιγράδι.

Και γι' αυτόν τον λόγο ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο η απόφαση στο να αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να μοιραστεί την (έτσι και αλλιώς πολύπαθη στον Παναθηναϊκό) θέση του πλέι μέικερ με τον Πάρις Λι. Όμως όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Στην προκειμένη περίπτωση η... κακή. Ο Γουόλτερς «λαχτάρησε» τους πάντες όταν αποχώρησε τραυματίας στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Βαρέζε στην Ιταλία ωστόσο όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν ήταν κάτι το σοβαρό.

Αντίθετα, τις παραμονές του Super Cup στη Ρόδο ήρθε το πρώτο «χτύπημα» της ατυχίας καθώς ο 31χρονος Αμερικανός είχε υποστεί θλάση στον λαγονοψοΐτη και έπρεπε να μείνει για έναν μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης. Αυτός ήταν και ο πιο σοβαρός τραυματισμός που είχε να αντιμετωπίσει μέχρι και σήμερα. Έκτοτε έβγαζε μικροπροβλήματα τα οποία δεν του επέτρεπαν να βρει ρυθμό εντός και εκτός των συνόρων.

Ήδη συμπληρώνει δύο μήνες συνολικής απουσίας από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, κάτι που ανάγκαζε και τους προπονητές να αλλάζουν συνέχεια τα αγωνιστικά τους πλάνα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και παράλληλα να «φορτώνεται» με περισσότερες ευθύνες και περισσότερη δουλειά ο Πάρις Λι. Το γεγονός ότι ο Γουόλτερς έχει ταλαιπωρηθεί από τους τραυματισμούς που βγάζει κατά καιρούς, φαίνεται και όταν βρίσκεται στο παρκέ. Συγκεκριμένα είναι λίγες οι φορές που «βγάζει» συνεχόμενα (έστω) πεντάλεπτα μέσα στο ματς χωρίς να ζητήσει αλλαγή.

Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 22 από τα 31 ματς που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός μέχρι σήμερα στην Euroleague έχοντας κατά μέσο όρο 8.1 πόντους, 3 ασίστ και 2.5 ριμπάουντ ενώ σουτάρει με 51% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα και 83% στις βολές. Συνολικά στην καριέρα του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση έχοντας αγωνιστεί επίσης σε Ερυθρό Αστέρα, Ζάλγκιρις και Μακάμπι μετράει 123 συμμετοχές σε σύνολο 153 αγώνων. Με απλά λόγια σαν να έχει μείνει εκτός μία (από τις πέντε συνολικά που έχει πάρει μέρος) σεζόν.

Την περασμένη εβδομάδα ο Γουόλτερς υπέστη τενοντίτιδα στο γόνατο και έκτοτε παραμένει εκτός προπονήσεων. Όπερ και σημαίνει ότι είναι δύσκολο να προλάβει το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Παρασκευής (31/3, 21:30) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο «ΓΥΑΛΙΝΟΣ» ΚΥΡΙΟΣ ΓΟΥΟΛΤΕΡΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ
11 Σεπτεμβρίου 2022Χτύπημα στο δεξί πόδιΈχασε μία προπόνηση
28 Σεπτεμβρίου 2022Θλάση στον λαγονοψοΐτη25 ημέρες
7 Δεκεμβρίου 2022Ίωση5 ημέρες
23 Δεκεμβρίου 2022Ελαφρύ διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλοΈχασε μία προπόνηση
26 Δεκεμβρίου 2022 Διάστρεμμα στον δεξί αστράγαλο3 ημέρες
19 Ιανουαρίου 2023Μυϊκός σπασμός στον αριστερό γαστροκνήμιο μυ5 ημέρες
10 Φεβρουαρίου 2023Ίωση5 ημέρες
4 Μαρτίου 2023Ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο5 ημέρες
24 Μαρτίου 2023Τενοντίτιδα επιγονατιδικού στο δεξί γόνατο6 ημέρες και παραμένει εκτός