Τρινκιέρι: «Η second unit του Παναθηναϊκού έκανε τη διαφορά, δεν πιστέψαμε ότι θα μπούμε στα play-offs»

Γιώργος Κούβαρης
Ο Τρινκιέρι για την ήττα της Μπάγερν στο ΟΑΚΑ
Ο Αντρέα Τρινκιέρι απένειμε τα εύσημα στην αμυντική προσπάθεια της second unit του Παναθηναϊκού ενώ είπε ότι λόγω των προβλημάτων που είχε η ομάδα του μέσα στη σεζόν δεν τους άφησε να πιστέψουν ότι θα μπούνε στα play-offs.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου είπε μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Εμείς δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, δεν ήμασταν σταθεροί στην επίθεση, κάναμε πολλά αβίαστα λάθη και αυτό μας κόστισε. Αντίθετα πήγε πολύ καλά η second unit του Παναθηναϊκού με τον Μποχωρίδη, τα αδέρφια Καλαϊτζάκη. Έπαιξαν δυνατά στην άμυνα, έκαναν την διαφορά και εμείς δεν είχαμε προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Είχαμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε ωστόσο δεν τα καταφέραμε στο τέλος».

Όσο για το γεγονός ότι η ομάδα του μένει εκτός από τα play-offs, ο Τρινκιέρι, είπε: «Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. H Euroleague είναι πολύ ανταγωνιστική. Υπάρχουν 17 ομάδες και μόνο οκτώ θέσει διαθέσιμες. Ομάδες με ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ όπως ο Παναθηναϊκός, η Μακάμπι και η Ζάλγκιρις δεν τα έχουν καταφέρει. Για εμάς είναι εκτός ο point guard, o Ρούμπιτ χάνει τη σεζόν, ο Λούτσιτς έμεινε πολύ καιρό εκτός δράσης, ο Χάντερ είναι έξω, οπότε το σενάριο είναι ξεκάθαρο. Είχαμε μια δύσκολη σεζόν με πολλούς τραυματισμούς σε παίκτες-κλειδιά. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι μπορούμε να μπούμε στα playoffs. Ξαναλέω. Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη».