Μπαρτζώκας: «Δε σκεφτόμαστε την πρώτη θέση, δουλειά των προπονητών να μην υπάρχει χαλάρωση»

Μπαρτζώκας: «Δε σκεφτόμαστε την πρώτη θέση, δουλειά των προπονητών να μην υπάρχει χαλάρωση»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πριν την αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν
Στη δουλειά των προπονητών για να μην υπάρχει η ενδεχόμενη χαλάρωση στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μία μέρα πριν την αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν (29/3 - 21:00) στο ΣΕΦ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στις καθιερωμένες δηλώσεις πριν από κάθε παιχνίδι της EuroLeague, για την αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν στην 31η αγωνιστική, την ενδεχόμενη χαλάρωση της ομάδας του αλλά και το αν η πρώτη θέση αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού!

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

Για το αν υπάρχει χαλάρωση: «Το μυαλό πάντα θέλει να τεμπελιάσει. Όταν βρίσκει την ευκαιρία το κάνει και σίγουρα επειδή η χρονιά είναι μακρά σε υποχρεώσεις και κόπωση είναι και λίγο φυσιολογικό.

Δική μας δουλειά, των προπονητών και όλων γύρω από την ομάδα, είναι να μην συμβεί αυτό, επειδή έχουμε μπροστά μας τέσσερα παιχνίδια - τα τρία στο γήπεδό μας - και θέλουμε να τελειώσουμε με όσο γίνεται καλύτερο απολογισμό για να δούμε τελικά που θα τερματίσουμε».

Για το πόσο σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση: «Το γεγονός πως είμαστε η πρώτη ομάδα που προκριθήκαμε στα playoffs και χρειαζόμαστε μια νίκη για το πλεονέκτημα έδρας θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα, δεν παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Κάθε ματς θεωρούμε πως είναι πολύ δύσκολο, ανεξάρτητα αν ο αντίπαλος έχει βαθμολογικό κίνητρο ή όχι, όπως η Βιλερμπάν.

Δεν ξεχνάμε ότι χάσαμε στο πρώτο παιχνίδι, σε ένα ματς που ελέγχαμε. Είναι μια ομάδα που έχει ταλέντο, έχει αθλητικότητα, έπαιξε με αυτοπεποίθηση μέχρι το τέλος και τελικά χάσαμε με buzzer beater. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι αύριο, γιατί δεν είναι τίποτα δεδομένο. Δε σου χαρίζεται τίποτα».

Για τη Βιλερμπάν: «Η Βιλερμπάν είναι μια τυπικά ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος, που έχει πάρα πολλούς παίκτες με αθλητικότητα. Περιφέρεται αμυντικά γύρω από το καλάθι, αλλά και επιθετικά. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα έχουν παίκτες, όπως ο Ντε Κολό, που όπως όλοι ξέρετε έχει μεγάλη ικανότητα και μεγάλη επαφή με το καλάθι. Γενικά είναι μια ομάδα που είναι καλά σεταρισμένη από τον προπονητή της. Πιστεύω πως είναι καλή ομάδα και από λεπτομέρειες δεν έχει κάνει περισσότερες νίκες. Έχει κάνει όμως και μεγάλες νίκες μέσα στη χρονιά.

Η Euroleague πάντα παρέχει στους παίκτες τη δυνατότητα να έχουν κίνητρο, γιατί όλοι θέλουν να παίζουν καλά σε αυτά τα ματς. Έχουν κίνητρο απέναντί μας, επειδή είμαστε πρώτοι. Εμείς εδώ και καιρό δεν έχουμε παίξει με κανένα αντίπαλο που να είναι υποτονικός. Όλοι παίζουν 100% στα "κόκκινα".

Πρέπει να σεβαστούμε πάρα πολύ τον αντίπαλο. Πρέπει να σεβαστούμε την προσπάθειά μας, εδώ που έχουμε φτάσει και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε όπως πρέπει και στις δυο πλευρές του παρκέ».

Για τον στόχο της πρώτης θέσης: «Για να είμαι ειλικρινής δεν το σκεφτόμαστε. Αυτό θα το σκεφτούμε, αν έχουμε μια τέτοια δυνατότητα, στην τελευταία αγωνιστική. Αυτή τη στιγμή ο επόμενος στόχος μας είναι να έχουμε πλεονέκτημα έδρας και αυτό απαιτεί μια νίκη. Δεν θεωρούμε πως άμα χάσουμε αυτό θα πάμε στο επόμενο. Έτσι μάθαμε όλη τη χρονιά. Προσπαθήσαμε να το καθιερώσουμε αυτό, ότι δεν πρέπει δηλαδή να κοιτάμε μακριά, παρά να κοιτάξουμε το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.