Παναθηναϊκός: Να παλέψει κόντρα στη Μπαρτσελόνα παρά τις απουσίες

Νίκος Καρφής
Παναθηναϊκός: Να παλέψει κόντρα στη Μπαρτσελόνα παρά τις απουσίες
Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα (23/3, 20:30) στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 30η αγωνιστική της Euroleague, έχοντας σημαντικές απουσίες.

Μετά τη νίκη του μέσα στο Astroballe επί της Βιλερμπάν και την ήττα από τον Ολυμπιακό στη Basket League, ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί στο ΟΑΚΑ με τη Μπαρτσελόνα του Σάρας Γιασικεβίτσιους για την 30η αγωνιστική της Euroleague.

Με δύο σημαντικές απουσίες θα παίξουν οι... πράσινοι (23/3, 20:30) στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο Χρήστος Σερέλης δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στον Ματέους Πονίτκα, αλλά ούτε και στον Ντουέιν Μπέικον. Ο Πολωνός γκαρντ/φόργουορντ είχε υποστεί διάστρεμμα στο ματς με την Βιλερμπάν στη Γαλλία, ενώ ο Αμερικανός είχε γυρίσει τον αστράγαλό του στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Πάρις Λι έμεινε εκτός προπόνησης χθες, ωστόσο αναμένεται να αγωνιστεί κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο Σερέλης μίλησε για το παιχνίδι με τους Καταλανούς και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόσο στην απόφασή του να επιλέξει τον Γκριγκόνις στην Basket League, όσο και στους Γουίλιαμς, Μαντζούκα.

Από την άλλη ο Γιασικεβίτσιους στάθηκε στο νέο πρόσωπο των «πράσινων» με τον Χρήστο Σερέλη στη άκρη του πάγκου. Ο Κόρι Χίγκινς, ο οποίος απουσίασε από τις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα, θα ακολουθήσει την αποστολή των «μπλαουγκράνα» στην Αθήνα για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Το τριφύλλι σκοράρει 79.2 πόντους ανά ματς, ενώ η Μπάρτσα 80.7. Στο 19-10 οι Καταλανοί, στο 10-19 η ελληνική ομάδα. Με 36.1% τρίποντα σουτάρει ο Παναθηναϊκός, ενώ η αντίπαλος του με 39.9%. Τέλος η Μπαρτσελόνα έχει 19.1 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ οι πράσινοι 14.5.

γ