Μπασκόνια: Οι Βάσκοι θέλουν να «δέσουν» Χάουαρντ και Τόμπσον

Μπασκόνια: Οι Βάσκοι θέλουν να «δέσουν» Χάουαρντ και Τόμπσον

Ο Χάουαρντ πανηγυρίζει τη νίκη της Μπασκόνια
Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα η Μπασκόνια έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με Ντάριους Τόμπσον και Μάρκους Χάουαρντ για την επέκταση των συμβολαίων τους. Στο προσκήνιο και ο Γκιεντράιτις.

Μπορεί η Μπασκόνια να μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της EuroLeague έχοντας σημαντικές πιθανότητες συμμετοχής στα play-offs, ωστόσο οι Βάσκοι επιχειρούν να κοιτάξουν και λίγο πιο μακριά από αυτό.

Βάσει ισπανικών δημοσιευμάτων, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων την επέκταση της συνεργασίας τους τόσο με τον Μάρκους Χάουαρντ (το συμβόλαιό του λήγει το 2024), όσο και του Ντάριους Τόμπσον (έχει οψιόν ενός χρόνου το προσεχές καλοκαίρι). Οι δύο Αμερικανοί γκαρντ έχουν αποτελέσει από τους μεγαλύτερους παράγοντες της πορείας της Μπασκόνια τη φετινή σεζόν και οι υπεύθυνοι του οργανισμού επιθυμούν να θέσουν γερές βάσεις για ό,τι ακολουθήσει.

Οι «μνηστήρες», άλλωστε, έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους και ιδιαίτερα για τον Τόμπσον που συνδέεται τον τελευταίο καιρό με ενδιαφέρον από Αρμάνι, Βίρτους, ακόμη και από Ρεάλ.

Μάλιστα, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται και η ανανέωση του συμβολαίου του Ρόκας Γκιεντράιτις, το οποίο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023, με την περίπτωσή του να... επείγει! Ο 30χρονος Λιθουανός έχει ανταποκριθεί στα «θέλω» του κλαμπ και η παραμονή του μοιάζει με πιθανό σενάριο.