Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας 85-79: Η frontline την κράτησε σε δρόμο... πλεονεκτήματος (vid)

Ο Μίροτιτς πανηγυρίζει τη νίκη της Μπαρτσελόνα
Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του πολύ μαχητικού Ερυθρού Αστέρα (85-79) και συνεχίζει να ελπίζει για το πλεονέκτημα έδρας της EuroLeague. Κεντρικά πρόσωπα Μίροτιτς-Βέσελι.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε τον Ερυθρό Αστέρα για την 29η αγωνιστική της EuroLeague και οι Νίκολα Μίροτιτς και Γιαν Βέσελι δήλωσαν «παρόντες» στην αποστολή της ομάδας τους όντες τα... κλειδιά της νίκης (85-79).

Οι «μπλαουγκράνα» με το +1 στην κατάταξή τους μένουν σταθερά στην τέταρτη θέση (19-10), με τους Τούρκους... διώκτες τους (Φενέρμπαχτσε) να βρίσκονται πέμπτοι με ένα παιχνίδι λιγότερο (18-10).

Οι «ερυθρόλευκοι» της Σερβίας είχαν μερικά ξεσπάσματα μεταφέροντας το άγχος στην πλευρά των αντιπάλων τους, ωστόσο το πλεονέκτημα έδρας... μιλούσε στην «ψυχή» των γηπεδούχων που εξασφάλισαν το θετικό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στο παρκέ του Palau Blaugrana με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το ρυθμό τους και την Μπαρτσελόνα να παίρνει το προβάδισμα στο 3ο λεπτό με 5-2 από τα χέρια του Σανλί. Το δεύτερο τρίποντο του Αμπρίνες έδωσε αέρα από την ισοφάριση του Βιλντόζα, ο οποίος μαζί με τον Μπέντιλ κρατούσαν την επίθεση του Ερυθρού (10-7). Παρά τα τρία λάθη τους οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την απόστασή τους σκοράροντας από μακριά (3/3) σε ένα τομέα που οι αντίπαλοι αναζητούσαν την ευστοχία τους.

Οι Σέρβοι πλησίασαν κοντά στο καλάθι και μετά το πρώτο δεκάλεπτο που έκλεισαν στο 18-15 με τον Καμπάτσο, πέρασαν μπροστά στο σκορ με το 0-4 από τον Μίτροβιτς (18-19) στο ξεκίνημα του δεύτερου. Στο 13ο λεπτό, ο Πετρούσεφ ανέβασε τη διαφορά του Ερυθρού στο +5 (20-25), με την Μπαρτσελόνα να βασίζεται τόσο στους ψηλούς της (Μίροτιτς, Βέσελι) όσο και στην ευστοχία του Αμπρίνες από το τόξο για να φτάσει στο 37-29 με 17-4 επιμέρους. Ο πίνακας στο ημίχρονο έγραφε το 40-36 με τις δύο ομάδες να έχουν τα ίδια λάθη (5) και να... αλληλοσυμπληρώνονται σε δίποντα (9/22 έναντι 11/20) και (5/10 έναντι 2/10).

Το 6-0 από δύο τρίποντα των Σατοράνσκι και Μίροτιτς στην επιστροφή για το υπόλοιπο μισό του αγώνα, έφερε τους «μπλαουγκράνα» σε κατάσταση +10 (46-36) για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με τον Καμπάτσο να σταματά την αστοχία τριών λεπτών. Το τόξο από μειονέκτημα μετατράπηκε σε «όπλο» για τους φιλοξενούμενους σε εκείνο το σημείο με τους Καμπάτσο και Μάρκοβιτς να κρατούν την ομάδα τους μέσα στο ματς. Ο Μπέντιλ έδωσε σημαντικές βοήθειες και ο Βιλντόζα ισοφάρισε σε 57-57 για την τρίτη περίοδο.

Η frontline της Μπαρτσελόνα ενεργοποιήθηκε ξανά δίνοντας λύσεις στο σύνολο του Γιασικεβίτσιους με τον Κάλινιτς που ήταν γενικότερα μακριά από το καλό του φεγγάρι να διαμορφώνει το +9 (68-59) 7'27'' πριν το τέλος. Ο Πετρούσεφ με πέντε συνεχόμενους πόντους κατάφερε να μειώσει σε 75-71 με 3'29'' να απομένουν για τη λήξη, ενώ λίγο αργότερα ο Καμπάτσο όρισε εκ νέου το ματς σε περίπτωση ενός καλαθιού. Ο Γιοκουμπάιτις που μέχρι εκείνο το σημείο είχε περιοριστεί σε ρόλο δημιουργού σκόραρε με γκολ φάουλ (78-73), με τον νεοφεμένο Αργεντίνο των Σέρβων να σημειώνει τρίποντο για το 78-76. Το αποτέλεσμα κρίθηκε με το κοκκίνισμα του χρονομέτρου που έδωσε το "W" στους γηπεδούχους.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 40-36, 57-57, 85-79

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στις αντιδράσεις της Μπαρτσελόνα και το 12-2 που έτρεξε από το 30' έως και το 33' και της έδωσε τον άερα που χρειαζόταν για τη νίκη.

O MVP: Ο Νίκολα Μίροτιτς με 21 πόντους (3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6/7 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα για μόλις 1 λάθος σε 27μιση λεπτά αγώνα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Το...ζευγάρι του Μαυροβούνιου ο Γιαν Βέσελι με επίσης 21 πόντους (8/16 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 23:41.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Βιλντόζα, Λαζάρεβιτς και Χασάν Μάρτιν δεν έδωσαν τις βοήθειες που περίμενε ο Ερυθρός Αστέρας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 9 τρίποντα που επιχείρησε ο Καμπάτσο (4/9), και τα 4 τρίποντα του Αμπρίνες (4/5) στα 10 συνολικά της Μπαρτσελόνα. Συν οι 8 ασίστ του Γιοκουμπάιτις.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει στις νίκες μετά από δύο άσχημα αποτελέσματα με Φενέρ και Ολυμπιακό διατηρώντας τις ελπίδες της για το πλεονέκτημα έδρας και πλέον κοιτάζει και το...έξτρα παιχνίδι των Τούρκων. Από την άλλη, οι Σέρβοι που ακόμη παλεύουν για την είσοδό τους στην οκτάδα, είχαν απουσίες, έβγαλαν δυναμισμό και έχουν μόνο τελικούς μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Το ματς του Βελιγραδίου είχε κριθεί στην παράταση με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί τελικά 94-99.