Ρεάλ-Αρμάνι 91-87: «Ζωντανή» για την κορυφή η Βασίλισσα, δεν άντεξαν οι Ιταλοί

Η Ρεάλ επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο με 91-87 βάζοντας ένα τέλος στο σερί των έξι νικών των Ιταλών και παραμένει σε τροχιά κατάκτησης μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων στην κανονική διάρκεια της Euroleague οφείλοντας πολλά στον Ντζάναν Μούσα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης παρέμεινε στο... κυνήγι του Ολυμπιακού ενώ η Αρμάνι Μιλάνο έχασε σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για μια μυθική ανατροπή με πρόκριση στα play-offs της Euroleague καθώς διακόπηκε το εντυπωσιακό σερί των έξι νικών. Το παιχνίδι στη Μαδρίτη ήταν συναρπαστικό με διαδοχικές εναλλαγές στο σκορ και τους... κοντούς σε μεγάλη βραδιά. Ειδικά ο Μούσα (27π.) ο οποίος έκρινε τον αγώνα, όπως είχε πράξει και στον αγώνα του πρώτου γύρου. Μοιραίος ο Γιόχαν Βόιτμαν για την Αρμάνι καθώς στην κρίσιμη τελευταία επίθεση πάτησε την πλάγια γραμμή.

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα κύλησαν ιδανικά για την Αρμάνι καθώς βρήκε συνεργασίες και προηγήθηκε έως και με +8 (12-20, 7’). Καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορούσε να βρει συνεργασίες, η διαφορά θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αλλά ο Έντι Ταβάρες (8π.) μετέτρεψε σε καλάθια τα τρία επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε. Στο τελευταίο τρίλεπτο, Μούσα (9π.) και Γιαμπουσέλι έφεραν την ανατροπή για τη Ρεάλ (24-23, 10’).

Τα τρίποντα του Φαμπιάν Κοζέρ διεύρυναν το επιμέρους σκορ στο 18-3 και η Ρεάλ πήγε στο +7 (30-23). Ο Τονούτ σημείωσε τους επτά από τους έντεκα πόντους της Αρμάνι και η ιταλική ομάδα ισορρόπησε την κατάσταση (36-36, 16’). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον 13ο πόντο του Μούσα και με προβάδισμα ενός καλαθιού (42-40) για τους γηπεδούχους καθώς επίσης και με εκνευρισμό του Έτορε Μεσίνα για τις τελευταίες επιλογές της ομάδας του στην επίθεση.

Με διαδοχικές εναλλαγές στο προβάδισμα κύλησε η 3η περίοδος και μάλιστα με εντυπωσιακές φάσεις (56-55, 26'). Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο ένας εκ των δύο κορυφαίων παικτών της Ρεάλ, ο Έντι Ταβάρες, συμπλήρωσε τέσσερα φάουλ. Κι έτσι η Αρμάνι χτύπησε στη ρακέτα κι εκεί που φάνηκε ότι είχε πλεονέκτημα, εμφανίστηκε από το πουθενά ο Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης ήταν άποντος μέχρι εκείνο το σημείο αλλά σημείωσε εννιά στη σειρά και η Ρεάλ έκλεισε προηγούμενη το τρίτο δεκάλεπτο (67-66).

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου, η Ρεάλ είδε τον Ρούντι Φερνάντεζ να φεύγει για τα αποδυτήρια έπειτα από αγκωνιά που δέχθηκε στην περιοχή του αριστερού ματιού λλά ο Μούσα ήταν εκεί (74-74, 33') για να κρατήσει την ομάδα του. Στα μισά της τελευταίας περιόδου ο Μπίλι Μπάρον (12π.) αποβλήθηκε με πέντε φάουλ. Τέσσερις διαδοχικοί πόντοι από τον Γιαμπουσέλι έδωσαν αέρα επτά πόντων (83-76, 36:30) στη Ρεάλ αλλά η Αρμάνι ήταν επτάψυχη (83-81, 38'). Εκεί επέστρεψε στο παρκέ ο Ταβάρες για να ξεκινήσουν όλα από την αρχή (84-84) 55'' πριν το τέλος με εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Νέιπιερ.

Η Ρεάλ αντέδρασε με pick n' roll μεταξύ Σέρχι και Ταβάρες (86-84) για να ακολουθήσει το airball του Βόιτμαν έξω από τα 6.75. Δύο βολές του Μούσα (88-84) 12'' πριν το φινάλε φάνηκε να ρίχνουν τους τίτλους τέλους αλλά ο Βοίτμαν έβαλε ένα μεγάλο σουτ. Κι έτσι 4.9'' πριν το τέλος η Αρμάνι είχε την μπάλα στα χέρια της (90-87) έπειτα από δύο βολές του Γκάμπριελ Ντεκ. αλλά ο Βόιτμαν κατέστρεψε την κατοχή πατώντας την πλάγια γραμμή.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 42-40, 67-66, 91-87

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στη μία φάση, στην τέλεια εκτέλεση του pick n' roll μεταξύ Σέρχι και Ταβάρες στην κρισιμότερη φάση του αγώνα και φυσικά στο airball του Γιόχαν Βόιτμαν.

Ο MVP: Ο Ντζάναν Μούσα είχε βάλει 25 πόντους στον αγώνα του πρώτου γύρου δύο παραπάνω έβαλε απόψε και φυσικά ήταν ο καλύτερος για τη Ρεάλ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μάριο Χεζόνια κρατούσε αυτόν τον τίτλο στα χέρια του αλλά ο Έντι Ταβάρες του τον πήρε με τους τρεις πόντους και τα δύο κρίσιμα ριμπάουντ που πήρε στο τέλος.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Η Αρμάνι πήρε από ελάχιστα έως τίποτε από τους Χάινς, Καμπαρό και Βόιτμαν ο οποίος κατέστρεψε την τελευταία ευκαιρία της ομάδας του.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Φλορεντίνο Πέρεθ και Τζιόρτζιο Αρμάνι παρακολούθησαν δίπλα-δίπλα το παιχνίδι και μάλιστα η Ρεάλ Μαδρίτης τίμησε τον ιδιοκτήτη της ιταλικής ομάδας πριν την έναρξη του αγώνα βάζοντας το όνομά του και το Νο1 σε φανέλα της Ρεάλ την οποία και του την παρέδωσε ο πρόεδρος της Ρεάλ μαζί με τον Σέρχι Ροντρίγκεθ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Νικόλο Μέλι μπήκε στη συνομοταξία των παικτών με 2.000 ή και περισσότερους πόντους στην Euroleague.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ενδεχόμενο ισοβαθμίας δεν υφίσταται, οπότε... για την ιστορία η Ρεάλ Μαδρίτης είχε περάσει από το Μιλάνο με 77-83.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Αρμάνι έκανε εμφάνιση ομάδας που διεκδικεί θέση στα play-offs αλλά πήρε ελάχιστες βοήθειες από τους ψηλούς της και είχε μοιραίο τον Βόιτμαν. Εκεί σκόνταψε η προσπάθειά της όπως ασφαλώς και στην προσωπικότητα συγκεκριμένων παικτών της Ρεάλ σαν τους Μούσα, Χεζόνια αλλά και του Ταβάρες. Στο τέλος, οι Μαδριλένοι βασίστηκαν στους αυτοματισμούς τους για να πάρουν το παιχνίδι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.