Μπαρτζώκας: «Θέλουμε να επιστρέψουμε στο Κάουνας για το Final-4»

Newsroom
Ο Μπαρτζώκας φωνάζει στους παίκτες του
Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά το πέρασμα του Ολυμπιακού από την έδρα της Ζάλγκιρις και η επιθυμία για επιστροφή στο Κάουνας ενόψει Final-4.

Ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής και από το Κάουνας επικρατώντας της Ζάλγκιρις, με τον Σάσα Βεζένκοβ άλλη μια φορά να ντύνεται ήρωας με το νικητήριο σουτ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην απόδοσή του, όσο και σε αυτήν του Φαλ, ενώ τόνισε πως ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το Final-4.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

«Ήταν μία μεγάλη μάχη όπως ακριβώς την περιμέναμε. Η Ζάλγκιρις δεν τα παράτησε όταν προηγηθήκαμε με 13, κάναμε ανόητα λάθη και τους δώσαμε τρία ή τέσσερα ελεύθερα σουτ. Στην τελευταία επίθεση δώσαμε τη μπάλα εκεί που θέλαμε, δηλαδή στον Βεζένκοβ και στο φινάλε είχαμε την άμυνα για να μη σκοράρει η Ζάλγκιρις. Την εκτιμούμε αυτή την νίκη, η ατμόσφαιρα ήταν έντονη, ο κόσμος ήταν σκληρός απέναντί μας, συγχαρητήρια στη Ζάλγκιρις και καλή τύχη.

Είχαμε ένα pick n' roll με τον Βεζένκοβ, υπήρξε miss match στο ποστ απέναντι σε γκαρντ. Κάποιες φορές αυτό δεν συμβαίνει, εμείς πιστεύαμε ότι θα γίνει η αλλαγή στο ποστ, όπως και έγινε. Ήταν δύσκολο σουτ και πραγματικά με καλή άμυνα πάνω του. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια συμπεριφορά σε κάθε προπόνηση. Ο Σάσα είναι σπουδαίος παίκτης, βλέπετε πόσα καλάθια βάζει όταν κόβει προς το καλάθι. Είδατε πόσες πάσες πήρε από τους συμπαίκτες του σε τέτοιες φάσεις. Ξέρει πώς να κινηθεί μακριά από τη μπάλα, οι συμπαίκτες του ξέρουν που βρίσκεται για να τον βρουν. Φανταστική εμφάνιση, ομαδική εμφάνιση.

Αν κάποιος παρακολουθεί τον Φαλ, ξέρει ότι η κύρια ικανότητά του είναι η πάσα από το ποστ, από το μιντλ ποστ, από το χάι ποστ. Έχει τάιμινγκ και βλέπει το γήπεδο. Στο πρώτο μέρος αν βάζαμε μερικά λέι-απ, θα είχε εννέα ή δέκα ασίστ. Δεν βλέπεις συχνά τέτοιους ψηλούς, με αυτή την ικανότητα. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε στην ομάδα μας.

Θέλουμε να γυρίσουμε εδώ για το Final-4, αν αυτό είναι εφικτό. Έχουμε ακόμη αγώνες, θέλουμε να είμαστε υγιείς. Το πρόγραμμα είναι βαρύ, έχουμε δώσει πάρα πολλούς αγώνες και είναι δύσκολο για τους παίκτες να μείνουν συγκεντρωμένοι σε κάθε αγώνα. Είμαστε ακόμη πρώτοι και δεν μπορώ να έχω παράπονο. Θεωρούμε ότι έχουμε καλή ομάδα και θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στα κρίσιμα παιχνίδια. Θα είμαστε στα play-offs, γίνεται φανταστική μάχη για το TOP-8.

Πιστεύουμε ότι όλες οι ομάδες στην έκτη, στην έβδομη, στην όγδοη θέση θα είναι καλές. Δεν υπάρχει αδύναμη ομάδα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ομάδα που μπορείς να επιλέξεις. Θα έχουμε την ίδια συμπεριφορά από αγώνα σε αγώνα, θα έχουμε το αβαντάζ έδρας. Αν είμαστε πρώτοι, θα είμαστε χαρούμενοι. Αν όχι, όλα καλά».

@Photo credits: eurokinissi