Ολυμπιακός - Μπάγερν 102-74: Το έβλεπε «βαρέλι» και την... πλήρωσε η Μπάγερν (vid)

Ο Ολυμπιακός παίζοντας διαστημικό μπάσκετ και έχοντας 19 εύστοχα τρίποντα διέλυσε την Μπάγερν με 102-74. Οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν ακόμη περισσότερο στο πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα για να πέσει σε παγίδες κι έτσι με τρομερό μπάσκετ για μία ακόμη φορά διέλυσε την Μπάγερν με 102-74. Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον μόνο με κάποιο θαύμα θα απολέσουν το πλεονέκτημα έδρας το οποίο βλέπουν να έρχεται.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα προερχόμενοι από τη σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα σε ένα απαιτητικό ματς από πλευράς ενέργειας, παρουσιάστηκαν κόντρα στη Μπάγερν απίστευτα συγκεντρωμένοι, έπαιξαν σπουδαία άμυνα και στο τέλος ο 57άχρονος κόουτς έκανε και διαχείριση του χρόνου συμμετοχής. Περισσότερο από όλα πάντως μέτρησε η ευστοχία από τα 6.75 με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν τον αγώνα με 19/30 (63.3%).

Ο Ολυμπιακός δεν είχε όρεξη για αστεία, ούτε φυσικά να δώσει ελπίδες στην Μπάγερν που αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες κι έτσι φρόντισε από νωρίς να της μεταφέρει το μήνυμα (15-0, 5’) με πρωταγωνιστές τους Βεζένκοβ, Γουόκαπ και Παπανικολάου. Η Μπάγερν με σουτ μέσης απόστασης βρήκε τρόπο να σκοράρει, αλλά δεν βρήκε τρόπο να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους» και η εναρκτήρια περίοδος ολοκληρώθηκε με 26-12.

Η Μπάγερν βρήκε δύο τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά κι ο Ολυμπιακός με τις ασίστ του Σλούκα και τα 2/2 τρίποντα του Πίτερς παρέμεινε σε θέση ισχύος (32-19, 13’). Οι «ερυθρόλευκοι» βγάζοντας τρομερή ενέργεια στα αμυντικά τους καθήκοντα, έκαναν τη δουλειά πιο εύκολη και στην μπροστινή πλευρά του παρκέ με αποτέλεσμα ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης να κάνουν το 40-22 (15’). Γουίνστον και Μπόνγκα σκόραραν σποραδικά για τους φιλοξενούμενους σε αντίθεση με τους παίκτες του Μπαρτζώκα οι οποίοι με φοβερή κυκλοφορία της μπάλας ευστοχούσαν και με τους Σλούκα, Μπλακ να βάζουν το... χέρι στο μέλι πήγαν στην ανάπαυλα με 55-35.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Μπάγερν να βγάζει μεγαλύτερη επιθετικότητα σε μία προσπάθεια να μην διασυρθεί και ο Σίλεϊ με τον Γιάραμαζ μείωσαν σε 66-55 (27’). Ο Κάνααν φάνηκε να διακόπτει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων και ο Βεζένκοβ με τον Γουόκαπ το επιβεβαίωσαν (78-61, 29’).

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Μπαρτζώκα να ξεκουράζει τους παίκτες της αρχικής πεντάδας. Αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο πάντως ούτε τον ρυθμό άλλαξαν, ούτε υστέρησαν σε ποσοστά και έτσι με τρίποντα εις διπλού από ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη έφτασαν στο +28 (97-69, 36’). Το όριο των 100 πόντων το έσπασε ο «Λάρι» και η κόρνα της λήξης βρήκε τους Πειραιώτες με 10.000 οπαδούς τους πανηγυρίζουν και να ονειρεύονται ταξίδι στο Κάουνας.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Από το τζάμπολ ουσιαστικά. Ο Ολυμπιακός βγήκε στο παρκέ αποφασισμένος και όταν προηγείσαι 15-0 στο 4ο λεπτό και μένεις σοβαρός, τότε δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα στη συνέχεια.

MVP: Πολλοί και διάφοροι. Ο Βεζένκοβ τελείωσε με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Γουόκαπ είχε 13 πόντους, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ο ΜακΚίσικ ασταμάτητος με 15 πόντους (3/3δι., 3/4τρ.).

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Κι εδώ πολλοί και διάφοροι. Ο Σλούκας σε 11’ είχε 10 πόντους και 5 ασίστ. Ο Λαρεντζάκης πρόσφερε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ ενώ έπαιξε καλά και ο Κάνααν με 9 πόντους και 2 ασίστ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Άστοχος ο Ομπστ με 1/7 τρίποντα

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 19/28 δίποντα, 19/30 τρίποντα και 27 ασίστ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Κώστας Σλούκας αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στον γαστροκνήμιο και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ: Δεν τίθεται θέμα ισοβαθμίας, αλλά ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στο Μόναχο με σκορ 71-82.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Στον Ολυμπιακό διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα της νίκης επί της Μπαρτσελόνα και τις πολλές απουσίες της Μπάγερν. Έδειξαν μεγάλη συγκέντρωση, έπαιξαν τρομερή άμυνα και όταν συμβαίνει αυτό, τότε στην επίθεση αναλαμβάνουν οι ικανότητες, η δουλειά και η αυτοπεποίθηση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-12, 55-35, 81-65, 102-74

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.