Ερυθρός Αστέρας - Εφές 94-75: Κρατά τις ελπίδες για playoffs με Καμπάτσο και παίζει τα... ρέστα στο ΟΑΚΑ

Με εκπληκτικό Καμπάτσο και εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 94-75 της Αναντολού Εφές και κράτησε τις ελπίδες της για τα playoffs ζωντανές.

Σε ένα ματς που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα ντέρμπι της Ευρώπης, ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε τις απαντήσεις σε κάθε κίνηση της Αναντολού Εφές και επικράτησε με 94-75.

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Σέρβοι κρατούν ζωντανή κάθε ελπίδα που απομένει στο κυνήγι των playoffs βελτιώνοντας το ρεκόρ τους και καλύπτοντας και τη διαφορά και από τους Τούρκους.

Η Εφές που δεν είχε στη διάθεσή της τους Μίτσιτς και Λάρκιν, είδε τον Αταμάν να αποβάλλεται λίγο πριν το τέλος, αλλά και τον Μπομπουά να αποχωρεί υποβασταζόμενος.

Επόμενη αποστολή για την ομάδα του Ιβάνοβιτς η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (10/03).

Ο αγώνας

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι ομάδες επέλεξαν τις γρήγορες επιθέσεις προκειμένου να... διασπάσουν την άμυνα του αντιπάλου με την Εφές να πετυχαίνει το 0-5 με Ζίζιτς και Μπομπουά και αργότερα να κάνει το 2-8 στο 3'. Ο Μπέντιλ προσπαθούσε από την άλλη να κρατήσει κοντά τον Ερυθρό που έμοιαζε να χάνεται μπροστά στην κίνηση των Τούρκων (9-17). Ο Ντόμπριτς των 12 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο έδειχνε σημάδια ζωής για τους γηπεδούχους (18-23) που μείωσαν στους 5 με την συμπλήρωση των 10 λεπτών.

Με δύο γρήγορα τρίποντα του Φακούντο Καμπάτσο το κοινό του Ερυθρού ξεσηκώθηκε με το 26-27 του πίνακα, προτού ο εξαιρετικά δραστήριος Κλάιμπερν πάρει στα χέρια του την κατάσταση και ανεβάσει ξανά σε 26-34 με 0-7. Ένα σερί το οποίο... βελτίωσε κατά 3 πόντους (10-0) η ομάδα του Ομπράντοβιτς κρατώντας ψηλά τον ρυθμό του ματς (36-34) και παίρνοντας για πρώτη φορά απόσταση με +4 (40-36). Ο Ζίζιτς φρόντισε να την μηδενίσει (40-40) για να ακολουθήσει το αντιαθλητικό φάουλ σε τρίποντο του Καμπάτσο που με τέσσερις βολές διαμόρφωσε το 49-45.

Ακόμη και αν ο Αταμάν χρεώθηκε με τεχνική ποινή πριν αρχίσει το δεύτερο μισό του αγώνα, ο Καμπάτσο σημείωσε την πρώτη άστοχη προσπάθεια της βραδιάς. Κούζμιτς και Ντόμπριτς έγιναν οι παράγοντες για να φτάσει ο Αστέρας σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά του (55-45), με την Εφές να κρατά το σουτ από την περιφέρεια στο 70% (7/10) για το -6. Με την ίδια αποτελεσματικότητα από το τόξο κυρίως με τους Εμπαγιέ (4/4) και Μπομπουά (3/3) οι Τούρκοι άνοιξαν το δρόμο στον Μπράιαντ να δώσει και πάλι κεφάλι (66-67) στο σκορ, με τον Πετρούσεφ να νικά το χρονόμετρο για το 68-67 στο 30'.

Με την πρώτη επίθεση που βρήκε στόχο στις αρχές της καθοριστικής περιόδου, ο Μπράιαντ άλλαξε ξανά το προβάδισμα από μακριά (68-70) και η απάντηση των «ερυθρολεύκων» αφορούσε διαδοχικούς πόντους που προκάλεσαν το +6 (76-70) και οδήγησαν τον Καμπάτσο στους 20 πόντους. Μετά και την αποβολή του Αταμάν, το παιχνίδι άρχισε να έρχεται για τα καλά στα δεδομένα των γηπεδούχων που ανέβαζαν τη διαφορά τους μέχρι και το τελικό 94-75.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 49-45, 68-67, 94-75

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην εκρηκτικότητα του Φακούντο Καμπάτσο και στο 26-8 της τελευταίας περιόδου που κλείδωσε τη νίκη.

O MVP: Ο Φακούντο Καμπάτσο έμεινε ένα πόντο μακριά από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του στην EuroLeague. Είχε 22 πόντους (4/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Όγκνιεν Ντόμπριτς με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σίνγκλετον και Ντάνστον δεν έδωσαν βοήθειες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα τρίποντα και των δύο με 11/21 και 52.4%.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Αταμάν χρεώθηκε με τεχνική ποινή προτού καν αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο. Αποβλήθηκε και πάλι λίγο αργότερα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ερυθρός Αστέρας έδειξε την αντίδρασή του σε ένα παιχνίδι must win για να κρατήσει κάθε ελπίδα ζωντανή. Από την άλλη η Εφές παραμένει πληγωμένη και από τραυματισμούς και δυσκολεύεται να βρει τα πατήματά της στο δρόμο για την οκτάδα.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΓΥΡΟ: Η Εφές είχε επικρατήσει με 72-59 στην Κωνσταντινούπολη και με το αποτέλεσμα αυτό έχασε και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας.

e

e

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.