Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 77-70: Πρώτος και αγκαλιά με το πλεονέκτημα (vid)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 77-70 και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στο να παίξει στα playoffs έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Τρομεροί ΜακΚίσικ (16π., 4ασ.), Λαρεντζάκης (14π., 5ρ.) και Βεζένκοβ (13π., 7ρ.).

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπαρτσελόνα με 77-70, διπλασίασε τις νίκες κόντρα στην πάμπλουτη ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και πλέον βρίσκεται... αγκαλιά με το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε σε ένα πραγματικό ντέρμπι μπροστά σε 12.000 οπαδούς της παίζοντας καταπληκτική άμυνα και στην επίθεση έχοντας πλουραλισμό και καλά διαστήματα από πολλούς παίκτες της.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και με πόντους από τους Μίροτιτς και Σανλί βρέθηκε να προηγείται με 4-9 (6’). Το τάιμ άουτ που ακολούθησε δεν άλλαξε και πολλά πράγματα αφού ο Κάνααν συνέχιζε να αστοχεί στα σουτ που έπαιρνε και η άμυνα δεν έβρισκε απάντηση στο δίδυμο ψηλών των φιλοξενούμενων (8-18, 9’).

Τα μακρινά σουτ των «ερυθρόλευκων» δεν έβρισκαν στόχο ενώ στην άλλη πλευρά η σαφέστατα βελτιωμένη άμυνα χανόταν λόγω των επιθετικών ριμπάουντ των παικτών της Μπαρτσελόνα κι έτσι στο σκορ δεν άλλαξε δραματικά (11-22, 12’). Οι αλλαγές του Μπαρτζώκα με την παρουσία Σλούκα, Λαρεντζάκη, Πίτερς και ΜακΚίσικ έφεραν μία πρώτη αντίδραση και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ακολούθησε ένα 12-0 σερί το οποίο μετέτρεψε το σκορ σε 23-22 (17’). Η εξέδρα πήρε… φωτιά, ο ρυθμός είχε χρώμα ερυθρόλευκο και η Μπαρτσελόνα έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει ξεπεράσει το κακό ξεκίνημα και να πηγαίνει μπροστά στο σκορ με 29-27 χάρη σε τρίποντο του ΜακΚίσικ.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Κάνααν να αστοχεί στα… πέναλτι και τον Λαπροβίτολα να τα βάζει (33-36, 22’). Το τρίτο φάουλ του Αμερικανού γκαρντ των «ερυθρόλευκων», έφερε τον ΜακΚίσικ στο παρκέ και αυτός με τον Βεζένκοβ επανέφεραν τη σύνδεση από τα 6.75 (41-38, 26’). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με την άμυνα των γηπεδούχων να θυμίζει τείχος και στην άλλη πλευρά τους Παπανικολάου και Φαλ να κάνουν το 50-45.

Και εκεί που η μπάλα έμπαινε με δυσκολία, ξαφνικά το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με 4/4 τρίποντα μοιρασμένα για κάθε ομάδα. Η κατάσταση άλλαξε κάπως με το καλάθι και φάουλ του Μπλακ (59-51, 33’), όμως το ρόστερ της Μπαρτσελόνα είναι πολύ ποιοτικό για να εγκαταλείψει έτσι εύκολα (63-60, 36’). Το παιχνίδι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Οι ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δίλεπτο διεκδικώντας τη νίκη κι έπρεπε κάποιος να κάνει τη διαφορά. Ποιος καλύτερος από τον κορυφαίο παίκτη της Euroleague με τον Βεζένκοβ να σκοράρει από τα 7 μέτρα για το 70-63 (38’). Ο Λαρεντζάκης τον μιμήθηκε και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τους Πειραιώτες νικητές με 77-70.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν έγινε το 67-63, ο Ολυμπιακός βρήκε 5 πόντους από τον Βεζένκοβ και 3 από τον Λαρεντζάκη, έβγαλε δύο άμυνες και… καθάρισε.

MVP: Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ έκανε ματσάρα παίζοντας 27:08 και έδωσε 16 πόντους (2/4διπ., 3/4τριπ., 3/4βολ.), ένα ριμπάουντ, 4 ασίστ κι ένα κλέψιμο.

Τρομερός και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 14 πόντους (0/2διπ., 4/5τριπ., 2/2βολ.), 5 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και 2 λάθη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Κομβικός ξανά ο Σάσα Βεζένκοβ με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ σε ένα ακόμη παιχνίδι έπαιξε καταπληκτικά ο Μπλακ (6π., 5ριμπ., 5κερδ. φάουλ). Κι ο Πίτερς βοήθησε τόσο με τους 6 πόντους όσο και με την άμυνα που έπαιξε.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Γιαν Βέσελι έμεινε στους 2 πόντους, ο Τόμας Σατοράνσκι στον έναν και γενικά οι Τσέχοι τα έκαναν μαντάρα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός είχε λίγες ασίστ (14), όμως σούταρε με 42% στα τρίποντα (11/26) και υπέπεσαν οι παίκτες του σε μόλις 9 λάθη.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ: Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στη Βαρκελώνη με 70-80. Νίκησε ξανά και πλέον υπερτερεί σε κάθε ισοβαθμία.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μπορεί οι Πειραιώτες να μην ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, αλλά όταν βρέθηκαν στο 11 (11-22) δεν πανικοβλήθηκαν. Βελτίωσαν την άμυνά τους υποχρεώνοντας την Μπαρτσελόνα να σκοράρει μόλις 7 πόντους στη δεύτερη περίοδο και μπήκε στη διεκδικήση της νίκη βάζοντας και τον κόσμο στην εξίσωση του αγώνα.

Στο τέλος ο Ολυμπιακός είχε την σταθερά της άμυνας και μπροστά βρήκε μεγάλα σουτ από τους Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ με αποτέλεσμα… να χαμογελά.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-20, 29-27, 50-45, 77-70.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.