Παπανικολάου για τραγωδία στα Τέμπη: «Τι να μιλήσουμε για τρίποντα όταν οικογένειες σε κλάσμα δευτερολέπτου έχασαν τους ανθρώπους τους»

Newsroom
Παπανικολάου για τραγωδία στα Τέμπη: «Τι να μιλήσουμε για τρίποντα όταν οικογένειες σε κλάσμα δευτερολέπτου έχασαν τους ανθρώπους τους»
Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη και δήλωσε πως το ματς με την Αρμάνι δεν έπρεπε να γίνει.

Μετά το ματς του Ολυμπιακού κόντρα στην Αρμάνι, ο Κώστας Παπανικολάου έκανε δηλώσεις στη NOVA και στάθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη, όπου δεκάδες παιδιά και άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από σύγκρουση τρένων. Μια τραγωδία που έχει βυθίσει στο πένθος τη χώρα μας. Ο αρχηγός των Πειραιωτών τόνισε πως δεν φτάνουν τα λόγια για να περιγράψουν αυτό που ζει η Ελλάδα και πρόσθεσε πως το ματς δεν έπρεπε να γίνει

Αναλυτικά

Για το γεγονός ότι εγίνε ματς παρά το εθνικό πένθος: «Δεν νομίζω ότι φτάνουν τα λόγια να περιγράψουν αυτό που ζει η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Τι να μιλήσουμε για τρίποντα, δίποντα και κατοχές όταν υπάρχουν οικογένειες αυτή τη στιγμή που μέσα σε ένα κλάσμα δευτερολέπτου χάσανε τους πιο σημαντικούς τους ανθρώπους.

Κοντά στο δικό μου χωριό ουσιαστικά, τρεις κοπέλες από το Καστράκι της Καλαμπάκας έχασαν την ζωή τους. Δύο οικογένειες δηλαδή είδαν όλα τα όνειρα και το μέλλον τους να σβήνει. Τι να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους. Τι μπορείς να πεις. Τι εξυπνάδα και παρηγοριά. Δεν βρίσκω τα λόγια να το περιγράψω.

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για να αγωνιστούμε. Θεωρώ όμως πως όταν ζούμε τέτοιες τραγωδίες πρέπει να σεβόμαστε την στιγμή. Δεν έχει να κάνει με την ήττα μας. Ακόμα και να κερδίζαμε το ίδιο θα έλεγα. Θα πρέπει να σέβεσαι κάποιες στιγμές. Η διοργάνωση έχει δείξει στο παρελθόν ότι σέβεται τέτοιες στιγμές, δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν έγινε αυτή τη φορά. Αυτή είναι προσωπική άποψη. Δεν είναι κάποια κατεύθυνση. Λέω την άποψή μου ως Κώστας. Έχω την ευθύνη του λόγου μου και αυτό αισθάνομαι, αυτό θέλω να πω»

Για το παιχνίδι: «Νομίζω ότι το καμπανάκι χτύπησε την προηγούμενη εβδομάδα στην Βαλένθια. Αν θεωρούμε δεδομένο ότι έχουμε καταφέρει κάτι θα βρεθούμε στην άλλη πλευρά του νομίσματος και εκεί δεν θα είναι όμορφα τα πράγματα. Ελπίζω αυτό το καμπανάκι και αυτή η σφαλιάρα, που ήταν ακόμα μεγαλύτερη, να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα. Να εκμεταλλευτούμε αυτή την άσχημη εμφάνιση.

Για το αν το σερί 7 νικών ευθύνεται για την χαλαρότητα της ομάδας του: «Αυτή είναι η ουσία. Σήμερα δεν εμφανιστήκαμε πεινασμένοι, να διεκδικήσουμε μπάλες, να βγάλουμε άμυνες, να νικήσουμε με την δύναμή μας. Το έκανε η Αρμάνι αντί για εμάς. Για αυτό λέω ότι πρέπει να επανέλθουμε .Δεν είμαστε η πιο ταλαντούχα ομάδα της EuroLeague και δεν έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ. Έχουμε βρει τον τρόπο να κερδίζουμε, όλοι αυτοί οι τρόποι όμως δεν ήρθαν σήμερα. Δεν μπορείς να κερδίζεις κάθε παιχνίδι και η Αρμάνι είναι μία καλή ομάδα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα".