Εφές: Το όραμα της Big 3 και η χαμένη Ατλαντίδα (vid)

Εφές: Το όραμα της Big 3 και η χαμένη Ατλαντίδα (vid)
Η Αναντολού Εφές κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (02/03) και το Gazzetta δίνει βάση στην εικόνα της χαμένης Ατλαντίδας για τους Μίτσιτς-Κλάιμπερν-Λάρκιν.

Η Ατλαντίδα έχει μείνει στην ιστορία ως το μυθικό νησί πέρα από τα στενά του Γιβραλτάρ που πρωτοακούστηκε στους διαλόγους του Πλάτωνα και έπειτα από μία αποτυχημένη προσπάθεια εισβολής της ναυτικής της δύναμης στην Αθήνα βυθίστηκε μυστηριωδώς. «Σε μία μόνο μέρα και νύχτα ατυχίας» όπως γράφτηκε στα βιβλία.

Περίπου με τον ίδιο τρόπο μπορεί να αναλυθεί και η φετινή σεζόν της Αναντολού Εφές, η οποία ξεκίνησε τον προγραμματισμό της ενόψει της νέας EuroLeague με τις περγαμηνές της «αυτοκρατορίας» έχοντας και τις δύο διαδοχικές κατακτήσεις του ευρωπαϊκού τροπαίου. Και έχει αναγκαστεί να ζήσει με την δική της ατυχία που πλήττει την Big 3 που υπήρξε σαν όραμα το περασμένο καλοκαίρι.

Τη δεδομένη στιγμή και ερχόμενη στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (02/03, 21:00), η Εφές ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί και ζητάει την καλύτερη δυνατή απόδοση στην τελική ευθεία, αφενός για να εξασφαλίσει την είσοδό της στα playoffs (βρίσκεται μία νίκη μακριά από την οκτάδα) και αφετέρου για να μπορέσει να βρει και πάλι τις ελπίδες της για ένα ενδεχόμενο three peat.

Μίτσιτς, Λάρκιν Κλάιμπερν στα «θέλω» της τύχης

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού έφεραν χαμόγελα στο στρατόπεδο των Τούρκων, καθώς εκείνοι κατάφεραν να καλύψουν μία θέση του ρόστερ τους με έναν από τους καλύτερους φόργουορντ της Ευρώπης, τον Γουίλ Κλάιμπερν, εκμεταλλευόμενη και τον αποκλεισμό της ΤΣΣΚΑ από την μεγάλη διοργάνωση. Ο Αμερικανός άσσος έχει αποδείξει όλα τα χρόνια παρουσίας του στο θεσμό την πολύπλευρη προσφορά του και το πόσο μπορεί να ανεβάσει επίπεδο μία ήδη συγκροτημένη ομάδα με την ηγετική του… ηρεμία. Και έχει φροντίσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κλαμπ έχοντας σταθερή απόδοση καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν, ενώ «μίλησε» στα παιχνίδια που η Εφές είχε ανάγκη το θετικό αποτέλεσμα, όπως σε αυτό κόντρα στη Βιλερμπάν.

t

Στο πλευρό των Σέιν Λάρκιν και Βασίλιε Μίτσιτς, η «πολυτέλεια» του Γουίλ Κλάιμπερν έμοιαζε ο ιδανικός συνδυασμός για τη δημιουργία μίας Big 3 ανάλογης με όσα είχε στο μυαλό του ο Εργκίν Αταμάν για το κοουτσάρισμα της ομάδας του. Παρόλα αυτά, η χρονιά άρχισε να παρουσιάζει δείγματα… Ατλαντίδας από την πρώτη στιγμή και τον τραυματισμό του Λάρκιν στο Eurobasket. Ενώ ακόμη και στην επιστροφή του και το νέο τραυματισμό, το όνειρο της «τριάδας» είχε ήδη εξασθενίσει. Κόντρα στη Μακάμπι την 16η αγωνιστική, ο Λάρκιν πάτησε ξανά παρκέ και έπειτα από μία αναγνωριστική συμμετοχή έβαλε τον πήχη στο σημείο που τον άφησε την περασμένη σεζόν.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η δήλωση του Αταμάν προκάλεσε νέο σοκ στις τάξεις της Εφές. «Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Βασίλιε Μίτσιτς μπορεί να παίξει για υπόλοιπο της σεζόν» τόνισε χαρακτηριστικά, ανοίγοντας τον κύκλο των τραυματισμών, αυτή τη φορά με το πολυτιμότερο εργαλείο που είχε μέχρι τώρα στα χέρια του, ο οποίος αν και λειτουργούσε κάτω από τα ραντάρ, γνώριζε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει ώστε να κρατήσει την ομάδα του στο επίπεδο που όριζε ο περσινός τίτλος.

Στην πραγματικότητα, η Εφές είχε στηθεί στην αφετηρία για το πιο δυνατό run της τρέχουσας περιόδου και είδε την Ατλαντίδα να βυθίζεται μπροστά στα μάτια της. Ίσως η κατάσταση του Μίτσιτς να διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, ωστόσο το όραμα για την Big 3 της Εφές έχει μείνε στις βάσεις του, αφού η τριπλέτα Βασίλιε-Γουίλ-Σέιν δεν έχει πατήσει στο παρκέ στο βαθμό που σχεδιαζόταν.

Το τριπλό σήμα νίκης

Οι μεθοδικές κινήσεις για το «χτίσιμο» της ομάδας και οι προοπτικές που παρουσίαζε μία ματιά στο ρόστερ της Εφές, επέτρεψαν στο Εργκίν Αταμάν να... αναβαθμίσει την κίνηση με το σήμα της νίκης στην αντίστοιχη, τριπλή έκδοση.

Παρόλα αυτά, με βάση την πορεία της σεζόν και όσα είδε εκείνος να ξεφεύγουν από τα πινακάκια του, η κίνηση αυτή έχει εξασθενίσει και πλέον κάθε παιχνίδι της Αναντολού θα πρέπει να θυμίζει τελικό. Η ομάδα έχει την ευκαιρία σε διάστημα δέκα αγώνων, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι στο «σπίτι» της να κλέισει τα πεπρασμένα της σεζόν με θετικό πρόσημο και η Ατλαντίδα να βγει και πάλι στην επιφάνεια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.