Βιλερμπάν - Βίρτους 64-77: Μπελινέλι και Μπολόνια... χάλασαν την «χρυσή» βραδιά του Ντε Κολό (vid)

Σταυρούλα Μουστακάτου
Η Βίρτους... αφέθηκε στην εμπειρία του Μάρκο Μπελινέλι και πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βιλερμπάν (64-77) σε μία βραδιά όπου ο Ντε Κολό ξεπέρασε τον Νίκο Γκάλη.

Ο Ντε Κολό ξεπέρασε τον Νίκο Γκάλη στην κορυφή των πρώτων σκόρερ των Κυπέλλων Ευρώπης, όμως η Βίρτους του στέρησε το χαμόγελο. Οι Μπολονέζοι, που δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Μίλος Τεόντοσιτς, έκαναν πολλά πράγματα σωστά, όπως σωστή ήταν και η αντίδρασή τους όταν η Βιλερμπάν επέστρεψε στο παιχνίδι και έμοιαζε να απειλεί.

Έφτασαν στην επικράτηση με 64-77 και μπροστάρη τον Μάρκο Μπελινέλι και συνεχίζουν να ελπίζουν όσο ακολουθούν την κούρσα προς τα playoffs της EuroLeague.

Ο αγώνας

Με τον Ντε Κολό να είναι ο μοναδικός που... παρενέβη στην ενέργεια της Βίρτους από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, το σκορ ήταν στο 2-9 μετά το τρίποντο δια χειρός Γουίμς στο 2μιση. Ένα γρήγορο 7-0 από τους Γάλλους με τρίποντο του Μποστ έδωσε το παιχνίδι ξανά στο μηδέν, με τον Ντε Κολό -που είχε ήδη ξεπεράσει το milestone του Γκάλη- να σημειώνει τρίποντο που έδωσε προβάδισμα στην Βιλερμπάν (12-9). Οι Ιταλοί επέστρεψαν και με δικό τους ξέσπασμα έκαναν το 14-21 για το δεκάλεπτο έχοντας υποχρεώσει την ομάδα του Πάρκερ σε 9 λάθη.

Με πέντε πόντους από Μπελινέλι που είχε εξελιχθεί σε παράγοντας για το ματς και ένα περιφερειακό σουτ από Μάνιον, οι Μπολονέζοι έφτασαν στο 17-29 και τις διψήφιες διαφορές στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Νουά και Λάιτι έδωσαν λύσεις σε εκείνο το σημείο και ο Ντε Κολό διαμόρφωσε το 26-32 με τρίποντο στο 16'. Ο Πάρκερ είδε και άλλους παίκτες του ρόστερ του να μπαίνουν στην εξίσωση από εκείνο το σημείο μέχρι και το ημίχρονο ισορροπώντας εν μέρει την κατάσταση για το 37-39.

Σενγκέλια και Κορντινιέ ανέλαβαν το επιθετικό πλάνο της Βίρτους μετά την ανάπαυλα, με τις επιλογές των γηπεδούχων να του δικαιώνουν και τις δύο ομάδες να είναι χέρι -χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου και τους παίκτες του Σκαριόλο να έχουν ισχνό προβάδισμα. Η περίοδος που θα έκρινε τελικά τον νικητή της αναμέτρησης, εκκίνησε με το 48-55 για τους φιλοξενούμενους. Ένα τρίποντο του Μπελινέλι και πέντε συνεχόμενοι του Παγιόλα έφεραν τη διαφορά των ομάδων στο +15 (48-63) 8'07'' πριν το τέλος. Μέχρι και το 37', η μεταξύ τους απόσταση κινούταν γύρω από τους 10 πόντους.

Κάτι που φάνηκε αρκετό ώστε με σωστή διαχείριση να φέρει το θετικό αποτέλεσμα για την Βίρτους που κάλυψε και την διαφορά του πρώτου γύρου.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 37-39, 48-55, 64-77

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το 48-51 που έγινε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, μετατράπηκε σε 48-63 με 0-12 από τους Ιταλούς στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.

Ο MVP: Ο Μάρκο Μπελινέλι σκόραρε 21 πόντους σε 26 λεπτά με 4/8 τρίποντα και από "1" σε ριμπάουντ, ασίστ και κλεψίματα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Κορντινιέ και Σενγκέλια που κράτησαν μαζί την επίθεση όταν το χρειάστηκαν.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Βιλερμπάν χρειαζόταν σκορ από περισσότερους παίκτες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 28 λάθη και των δύο και τα 4/8 τρίποντα του Μπελινέλι σε σύγκριση με τα 2/8 του Μποστ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Βίρτους με αυτή τη νίκη συνεχίζει να ελπίζει για τα playoffs, ενώ από την άλλη η Βιλερμπάν χάνει ακόμη περισσότερο έδαφος.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Στο πρώτο παιχνίδι, η Βιλερμπάν είχε πάρει τη νίκη στην έδρα της Βίρτους με 79-84 και η... απάντηση των Ιταλών ήταν τέτοια που πήραν και τη διαφορά έχοντας πλέον το προβάδισμα σε οποιαδήποτε περίπτωση ισοβαθμίας.

r

y

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.