Ζάλγκιρις - Παρτίζαν 74-88: «Σίγησε» το Κάουνας με Παπαπέτρου και Λεντέι σε νίκη... οκτάδας (vid)

Η Πάρτιζαν με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, τον «διπλό» Λεντέι και 13 τρίποντα, πέρασε από το Κάουνας με το 74-88 κόντρα στην Ζάλγκιρις κάνοντας σημαντικό βήμα για τα playoffs.

Η Πάρτιζαν ταξίδεψε στο Κάουνας για την 23η αγωνιστική της EuroLeague και με κυριαρχική εμφάνιση κατάφερε να πάρει τη νίκη με την Ζάλγκιρις (74-88) διπλασιάζοντας τα αποτελέσματα της σεζόν με τους Λιθουανούς.

Με αυτόν τον τρόπο έφτασε στο 12-11 «πιάνοντας» την ομάδας του Μακσβίτις υπερτερώντας στην ισοβαθμία. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, Ζακ Λεντέι και άλλοι...τέσσερις ήταν τα πρόσωπα του αγώνα.

Ο αγώνας

Πιο δυναμικό ήταν το ξεκίνημα της Πάρτιζαν στην Zalgirio Arena με κεντρικά πρόσωπα τον Ιωάννη Παπαπέτρου (7π.. 2/3 διπ., 1/1 τρ.) και Κέβιν Πάντερ (5π.) που οδήγησαν την ομάδα τους σε double-score (9-18), αλλά και στο +11 (9-20) μετά από επτάμιση λεπτά αγώνα. Ο Μπιρούτις σταμάτησε το νεκρό διάστημα της Ζάλγκιρις μειώνοντας τη διαφορά που έφτασε και στους 13 πόντους με τρίποντο του Έξουμ (13-26). Το δεκάλεπτο έληξε στο 15-26 με συνεχόμενες βολές του Λεκαβίτσιους.

Η Πάρτιζαν διατηρούσε τα ποσοστά της από το τρίποντο στο 50%, όσο οι γηπεδούχοι... πάλευαν με το 16.7% (1.6) και αριθμούς στο δίποντο που έχαιραν βελτίωσης. Ο Κεβάριους Χέις ήταν ο μόνος που προσέθετε πόντους στον πίνακα για την Ζάλγκιρις, όσο η άμυνα των Σέρβων μπλόκαρε κάθε προσπάθεια. Ο Σμάιλαγκιτς στο 15' σκόραρε από μακριά και διαμόρφωσε το 19-34, ο Αβράμοβιτς συμπλήρωσε ακόμη ένα τρίποντα (6/10) και το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στην ομάδα του Ομπράντοβιτς. Το 20-42 από τον Πάντερ μετατράπηκε σε 30-47 μέχρι και το 20'.

Με Μπραζντέικις και Μπιρούτις στην επιστροφή από το ημίχρονο, η Ζάλγκιρις μείωσε σε 38-50 στο 34ο λεπτό, εκμεταλλευόμενη και τα 7 λάθη του αντιπάλου της. Σμάιλαγκιτς και Παπαπέτρου κρατούσαν την επίθεση στην άλλη πλευρά, όμως οι παίκτες του Μακσβίτις έδειχναν ανανεωμένοι και έγραψαν το 43-54 με τον Μπουτκεβίτσιους. Στο 36' το τρίποντο του Ουλάνοβας έφερε την Ζάλγκιρις στο -10 (46-56) και λίγο αργότερα ο Μπουτσκεβίτσιους κατέβασε τη διαφορά από τα διψήφια επίπεδα μετά από πολλή ώρα (50-58). Οι Λιθουανοί δεν επέτρεπαν στην Παρτίζαν να αντιδράσει ώσπου ο Παπαπέτρου από την περιφέρεια έκανε το 52-61 δίνοντας ανάσα στην ομάδα του.

Στις αρχές της καθοριστικής περιόδου, ο Σμάιλαγκιτς απάντησε στους τρεις συνεχόμενους πόντους του Έξουμ επαναφέροντας το +13 στην μεριά των φιλοξενούμενων. Και παρά την πίεση της Ζάλγκιρις να επιστρέψει, Νάναλι και Λεντέι με 0-5 σερί άνοιξαν την ψαλίδα σε κρίσιμο σημείο (56-72 στο 33'). Ο Νάναλι που είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του σε εκείνο το διάστημα έστειλε τη διαφορά στους 20 πόντους και το παιχνίδι έγειρε προς τους φιλοξενούμενους.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 30-47, 54-61, 74-88

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου έφερε την Παρτίζαν σε μία απόσταση ασφαλείας ικανή για να αντιμετωπίσει και το ξέσπασμα του τρίτου δεκαλέπτου. Το 4-15 στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου ήταν η χαριστική βολή.

Ο MVP: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με season high απόδοση στους 17 πόντους (3/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές) και 4 ριμπάουντ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ακόμη και αν είναι πολλοί οι υποψήφιοι, ο Ζακ Λεντέι με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ θα πάρει τον τίτλο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λεκαβίτσιους, Πολονάρα και Ουλάνοβας δεν έδωσαν όσα περίμενε η ομάδα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 59.1% της Πάρτιζαν στο τρίποντο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ζάλγκιρις έχασε (έστω και για λίγο) τη δύναμη της έδρας της και δεν κατάφερε να βρει λύσεις στο πρώτο ημίχρονο που στοίχισε ουσιαστικά το ματς. Από την άλλη η Παρτίζαν κάνει δήλωση... οκτάδας.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Παρτίζαν είχε επικρατήσει με 87-76 στην έδρα της στο πρώτο ματς με την Ζάλγκιρις και μετά το 2-0 στη σεζόν υπερτερεί σε κάθε ισοβαθμία.

e

e

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.