Τόμας: Έφτασε στην Αθήνα και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις (vid)

Τόμας: Έφτασε στην Αθήνα και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Τόμας: Έφτασε στην Αθήνα και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις (vid)
Ο Ματ Τόμας έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής (03/02) για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και το Gazzetta βρέθηκε στο «Ελ.Βενιζέλος».

Ο Ματ Τόμας «πάτησε» σε ελληνικό έδαφος, καθώς έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής (03/02) για να ενσωματωθεί στο σύνολο του Παναθηναϊκού.

Το Gazzetta βρέθηκε στο αεροδρόμιο προκειμένου να υποδεχθεί τον νέο παίκτη των «πρασίνων», ο οποίος παραχώρησε και δηλώσεις για το καινούργιο κεφάλαιο της καριέρας του.

«Πιστεύω ότι είναι μία τρομερή ευκαιρία σε αυτό το σημείο της καριέρας μου. Προφανώς περίμενα ως free agent για λίγο διάστημα ώστε να ζυγίσω κάποιες επιλογές, αλλά και τι θα γίνει με το ΝΒΑ. Για μένα σε αυτό το σημείο της καριέρας μου είναι τρομερή ευκαιρία να έρθω στην EuroLeague και να αγωνιστώ για μία τόσο ιστορική ομάδα. Ευγνώμων για την ευκαιρία» είπε αρχικά ο Τόμας.

Για την φιλοδοξία του και το τι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό,είπε: «Για μένα το πως μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου και το πως το έκανα στην διάρκεια ολόκληρης της καριέρας μου. Το να εργάζομαι σκληρά καθημερινά. Να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Στο παρκέ η ικανότητά μου να σουτάρω, έχει βοηθήσει κάθε ομάδα που έχω αγωνιστεί και αμυντικά να παίζω σε υψηλό επίπεδο. Το υψηλό IQ έχει συμβάλλει επίσης. Θέλω, όμως να δω τα πράγματα μέρα με τη μέρα. ποτέ δεν ήθελα να θέτω υψηλούς στόχους. Δεν σκεφτόμουν έτσι. Αν κάνεις τα σωστά πράγματα κάθε μέρα, τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην απουσία περίπου ενός χρόνο από το παρκέ, στο αν περίμενε αρκετό καιρό την ευκαιρία του ΝΒΑ και το νέο συμβόλαιο ενάμιση έτους με τους «πράσινους»... «Δεν το πιστεύω αυτό. Νομίζω πως ανήκω στο ΝΒΑ και γι' αυτό περίμενα για τόσο καιρό. Όμως, παράλληλα είμαι επαγγελματίας αθλητής και θέλω να αγωνίζομαι. Όπως είπα νωρίτερα, αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμένα, σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είμαι χαρούμενος για αυτή τη συμφωνία.

Όπως είπα, σκέφτομαι το παρόν και θέλω να ζω τη στιγμή. Είναι όμορφο που ξέρω ότι θα βρίσκομαι εδώ για 1,5 χρόνο. Θα απολαύσω το τώρα, όπως έκανα πάντα στην καριέρα μου».

Ενώ για τους ανθρώπους που μίλησε πριν την υπογραφή, τόνισε: «Έχω επαφή με τον Νέιτ Γουόλτερς και μιλήσαμε για λίγο. Όμως, δεν μίλησα με κάποιον άλλον».

Για τους συμπαίκτες του σε κολεγιακό επίπεδο: «Έστειλα ορισμένα μηνύματα με τον Γιώργο Τσαλμπούρη. Έχει περάσει καιρός από τότε που ήμασταν συμπαίκτες. Μου είπε πως θα έρθει στην Αθήνα για τα "παράθυρα". Μου έδωσε συγχαρητήρια για τη συμφωνία. Δεν χρειαζόταν να ρωτήσω κανέναν, ήξερα πως ήθελα να είμαι εδώ και πως πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία».

Και έκλεισε μιλώντας για τα όσα γνωρίζει για την ιστορία της ομάδας: «Προφανώς, όταν ήμουν εδώ στην Ευρώπη πριν από λίγα χρόνια και έβλεπα την Euroleague, γνώρισα την ιστορία αυτής της ομάδας. Αυτό που κουβαλάει μαζί της είναι τις νίκες. Έχει πάρει έξι ευρωπαϊκούς τίτλους, πολλά Κύπελλα, πολλά πρωταθλήματα. Αυτή τη στιγμή καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος και η διοίκηση δεν είναι ευχαριστημένοι, η τωρινή κατάσταση δεν είναι η φυσιολογική για αυτή την ομάδα. Όπως είπα, θα κάνω όσα μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα και να τελειώσουμε τη σεζόν δυνατά, με όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες».

]