Πεναρόγια: «Κοιτάμε την αγορά, περίπλοκη η υπόθεση του Χένρι»

Πεναρόγια: «Κοιτάμε την αγορά, περίπλοκη η υπόθεση του Χένρι»

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Πεναρόγια: «Κοιτάμε την αγορά, περίπλοκη η υπόθεση του Χένρι»
Ο Ζοάν Πεναρόγια, προπονητή της Μπασκόνια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Πιέρια Χένρι, χαρακτηρίζοντας την υπόθεσή ως περίπλοκη.

Ο Πιέρια Χένρι είναι εκτός της ομάδας της Μπασκόνια και η FIBA έχει ανοίξει φάκελο για την υπόθεση του Αμερικανού γκαρντ, σχετικά με έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στον παίκτη.

Η ισπανική ομάδα ανακοίνωσε ότι ο Χένρι δεν έχει βρεθεί θετικός στον έλεγχο, ενώ ένα δημοσίευμα αναφέρει ότι στη FIBA εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει δώσει ψεύτικο δείγμα.

Ο προπονητής του, Ζοάν Πεναρόγια αναφέρθηκε στην υπόθεση. «Τι θέλετε να σας πω; Είναι μια περίπλοκη, πολύ περίπλοκη υπόθεση. Έχει δημιουργήσει πολλές αμφιβολίες και πολλά σχόλια, αλλά είναι μια πρωτοφανής κατάσταση. Παρόλο που πολλοί από εσάς πιστεύουν το αντίθετο, η ανακοίνωση της ομάδας είναι ξεκάθαρη και τα πράγματα έχουν έτσι.

Πρέπει να δείξουμε την υποστήριξή μας στον παίκτη και τον άνθρωπο, γιατί αν είναι μια δυσάρεστη υπόθεση για την ομάδα, είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και για αυτό το παιδί», είπε ο Πεναρόγια.

«Δεν έχω ιδέα αν μπορούμε να υπολογίζουμε στον Χένρι»

Και συνέχισε: «Χάσαμε ένα πολύ σημαντικό παίκτη, βλέπετε τα στατιστικά του, αλλά πέρα από αυτά είναι όλα όσα κάνει ή έκανε ο Χένρι για την ομάδα, για τη χημεία της, η αμυντική του ενέργεια. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η ομάδα είναι ενήμερη για την κατάσταση εδώ και μερικές ημέρες. Δεν ήταν άνετο να είμαστε έτσι 10-12 ημέρες τώρα, αλλά έτσι έχει η κατάσταση».

Όσο για τη συνέχεια; «Δεν έχω ιδέα αν μπορούμε να υπολογίζουμε στον Χένρι, αλλά μου φαίνεται πως η όλη διαδικασία δεν θα κρατήσει μερικές εβδομάδες. Μακάρι να είναι τόσο, αλλά φαίνεται πως θα κρατήσει περισσότερο. Η ομάδα εξετάζει την αγορά για να βρει κάποια λύση που θα μας βοηθήσει, αλλά ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν αρκετές ομάδες στο υψηλό επίπεδο που ψάχνουν παίκτη σε αυτή τη θέση και δεν τον έχουν βρει. Συνεχίζουμε ως έχει, προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

@Photo credits: INTIME