Παναθηναϊκός: Η frontline της Βίρτους... υπενθυμίζει το πρόβλημα των «πρασίνων»

Παναθηναϊκός: Η frontline της Βίρτους... υπενθυμίζει το πρόβλημα των «πρασίνων»

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Η frontline της Βίρτους... υπενθυμίζει το πρόβλημα των «πρασίνων»
Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τη δύσκολη δοκιμασία στη Μπολόνια απέναντι στη Βίρτους και με αφορμή την παρουσία του Τόκο Σενγκέλια, το Gazzetta βάζει κάτω τους αριθμούς και εξηγεί το αμυντικό πρόβλημα των «πρασίνων» στις θέσεις των ψηλών.

Η έκφραση «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση» αποτελεί και ένα δημοσιογραφικό «κλισέ» σε καταστάσεις που επαναλαμβάνονται συνέχεια στο κομμάτι του αθλητισμού. Στην προκειμένη περίπτωση και μιλώντας για τον Παναθηναϊκό θα εστιάσουμε στο αμυντικό πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί από τους παίκτες της αντίπαλης front line.

Ειδικά στα επτά τελευταία ματς όπου ο Παναθηναϊκός μέτρησε 1-6 ρεκόρ, έχοντας έξι συνεχόμενες ήττες πριν «σπάσει» αυτό το αρνητικό σερί με την (αγχωτική) νίκη απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Τουλάχιστον στα πέντε από αυτή τη σειρά των επτά παιχνιδιών, οι «πράσινοι» είχαν βρει τον μπελά τους από τα αντίπαλα «τεσσαροπεντάρια» καθώς το αμυντικό πρόβλημα έμοιαζε να είναι δυσεπίλυτο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 1-6 ρεκόρ του τελευταίου ενάμιση μήνα, δέχθηκε το 47.4% των πόντων από παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στις δύο θέσεις της frontline. Δείγμα και του πόσο μεγάλο είναι το αμυντικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Για του λόγου το αληθές και όσον αφορά τους αντιπάλους «ψηλούς»:

  • Απέναντι στη Βαλένθια (Ντούμπλιεβιτς, Ριβέρο, Γουέμπ) δέχθηκε 57 από τους 94 πόντους με 15/19 δίποντα, 7/17 τρίποντα και 6/6 βολές δίνοντάς τους 8 επιθετικά ριμπάουντ.
  • Απέναντι στην Μπαρτσελόνα (Βέσελι, Μίροτιτς, Κάλινιτς) δέχθηκε 39 από τους 74 πόντους με 8/10 δίποντα, 6/10 τρίποντα και 5/6 βολές, δίνοντάς τους 1 επιθετικό ριμπάουντ..
  • Απέναντι στην Αναντολού Εφές (Ντάνστον, Μπαγιέ, Πλάις) δέχθηκε 27 από τους 88 πόντους με 7/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 4/6 βολές, δίνοντάς τους 2 επιθετικά ριμπάουντ.
  • Απέναντι στον Ολυμπιακό (Φαλ, Μπολομπόι, Πίτερς) δέχθηκε 30 από τους 95 πόντους με 14/21 δίποντα, 0/4 τρίποντα και 2/3 βολές, δίνοντάς τους 6 επιθετικά ριμπάουντ.
  • Απέναντι στην Μπάγερν (Ρούμπιτ, Γκιλέσπι, Χάντερ) δέχθηκε 43 από τους 84 πόντους με 16/22 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 6/6 βολές, δίνοντάς τους 7 επιθετικά ριμπάουντ.
  • Απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (Μότλεϊ, Χέιζ, Μπούκερ, Αντετοκούνμπο) δέχθηκε 45 από τους 94 πόντους με 14/23 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 5/9 βολές, δίνοντάς τους 9 επιθετικά ριμπάουντ.
  • Απέναντι στην Μακάμπι (Μάρτιν, Σόρκιν, Νίμπο, Κόλσον) δέχθηκε 51 από τους 86 πόντους με 14/19 δίποντα, 7/13 τρίποντα και 2/2 βολές, δίνοντάς τους 9 επιθετικά ριμπάουντ.

Το Shot Chart στο τελευταίο 1-6 ρεκόρ από τα αντίπαλα «τεσσαροπεντάρια»

Μια ματιά σε αυτούς τους αριθμούς εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος το πρόβλημα που υπάρχει στους «πράσινους» οι οποίοι καλούνται να βρουν άμεσα λύση, ειδικά από τη στιγμή που έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα που είναι εξόχως δυνατή στη frontline.

Φυσικά δεσπόζει η παρουσία του Τόκο Σενγκέλια, ο οποίος απειλεί τον Παναθηναϊκό και σίγουρα θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» του Ντέγιαν Ράντονιτς για το παιχνίδι της Πέμπτης (19/1, 21:30) στην Basket City της Μπολόνια. Φυσικά δεν είναι και ο μοναδικός καθώς τον συμπληρώνουν ιδανικά οι Τζόρνταν Μίκι, Ισμαέλ Μπακό και Μαμ Τζαϊτέ οι οποίοι μαζί με τον Γεωργιανό σουτάρουν εντός παιδιάς με ποσοστό 46% εχοντας 198/432 σουτ. Εκ των οποίων με 48% στα δίποντα με 180/379 και με 34% στα τρίποντα (18/53).

Λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε, ο Σενγκέλια έχει αγωνιστεί σε μόλις 10 παιχνίδια έχοντας κατά μέσο όρο 9.5 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ, σουτάροντας με ποσοστό 41% στα δίποντα (26/64), 61% στα τρίποντα (8/13) και 65% στις βολές (19/29).

Το Shot Chart των Σενγκέλια, Μπακό, Μίκι και Τζαϊτέ στην Euroleague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.