Παρτιζάν-Μπασκόνια 83-65: Την «κατασπάραξε» στην άμυνα, την εκτέλεσε στην επίθεση (vid)

Με ρεσιτάλ ευστοχίας έξω από τα 6,75 και άμυνα από ατσάλι η Παρτίζαν επικράτησε της Μπασκόνια στο Βελιγράδι με 83-65 στο καλύτερο παιχνίδι του Ιωάννη Παπαπέτρου στη φετινή Euroleague.

Ο Έλληνας φόργουορντ έβαλε τη σφραγίδα του στη νίκη της ομάδας του με συμμετοχή τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία καθώς ήταν ένας από αυτούς που φρόντισαν για την άνετη επικράτησή της. Η Παρτίζαν κάλυψε μάλιστα τη διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα και φυσικά ενέτειναν το όνειρο της συμμετοχής στα playoffs της διοργάνωσης.

Ο αγώνας

Με χέρι… αλφάδι από μακρινή απόσταση και τον Ιωάννη Παπαπέτρου (10π.) σε μεγάλα κέφια η Παρτίζαν επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της στο παιχνίδι. Είχε 5/8 προσπάθειες τριών πόντων, τον έλεγχο των ριμπάουντ και από τα μέσα της περιόδου άρχισε να χτίζει διαφορά (17-8) η οποία έφτασε έως και στο +15 (27-12) λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε να έχει 8/11 τρίποντα λυγίζοντας ακόμη και τον υπέρ-φιλότιμο Μαρίνκοβιτς (11π.) στην προσπάθεια του τελευταίου να κρατήσει την Μπασκόνια στο παιχνίδι. Σ’ εκείνο το σημείο όμως οι Σέρβοι ήταν στο +17 (43-26, 14’) για να φτάσουν έως το 47-28 (15:30). Ψάχνοντας δρόμο επιστροφής οι Βάσκοι βελτίωσαν την άμυνά τους καθώς κράτησαν άποντους τους γηπεδούχους μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Έτσι βγήκαν πόντους στο transition και θα μπορούσαν να είχαν μειώσει περισσότερο μέχρι το ημίχρονο αλλά ο Γκιεντράιτις ήταν άστοχος σε τέσσερις διαδοχικές προσπάθειές του! Το σερί της Μπασκόνια έφτασε το 0-13 (47-41, 22’) για να ακολουθήσουν τα τρίποντα του Πάντερ τα οποία ξεμπλόκαραν την Παρτίζαν (55-43). Στο τέλος της 3ης περιόδου οι γηπεδούχοι είχαν 12/19 τρίποντα και οι Βάσκοι δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσουν αυτόν τον ρυθμό (67-50, 30’).

Ο Λεσόρ φρόντισε για τη διατήρηση της διαφοράς στα ίδια επίπεδα (73-55, 34’), η Μπασκόνια δεν κατάφερε να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση και ουσιαστικά το υπόλοιπο του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Το μόνο που απασχόλησε ήταν η τελική διαφορά καθώς ήταν λογικό και για τις δύο ομάδες να είχαν κατά νου το ενδεχόμενο ισοβαθμίας

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 47-36, 67-50, 83-65

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Παρτίζαν έχει ένα τρόπο να «ξεζουμίζει» κάθε καλή περίοδό της στη διάρκεια ενός αγώνα κι αυτό έκανε παράλληλα με την ευστοχία της στο μακρινό σουτ. Κι έτσι, όταν η Μπασκόνια «τόλμησε» να πλησιάσει στο σκορ (49-43) ξαφνικά βρέθηκε στο -17.

Ο MVP: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι του με την Παρτίζαν στην Euroleague γιατί όταν σταμάτησε να σουτάρει, άρχισε να πασάρει δίνοντας τη δημιουργία που δεν πρόσφεραν τα γκαρντ.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Αν ο Πάντερ έβαλε τα μακρινά σουτ στο κρίσιμο σημείο, ο Λεσόρ φρόντισε να διαλύσει κάθε ελπίδα της Μπασκόνια μαζί με τον Ούρος Τριφούνοβιτς.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Με εξαίρεση τον Μαρίνκοβιτς και τον φιλότιμο Κότσαρ, δύσκολα βρίσκει κανείς διακριθέντα στην Μπασκόνια. Άστοχος ο Γκιεντράιτις, πέρασαν και δεν ακούμπησαν οι Κοστέλο, Ραϊέστε.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Μπασκόνια εμφανίστηκε ελαχίστως ανταγωνιστική στο παιχνίδι. Η δε Παρτίζαν είναι ομάδα έδρας καθώς βρήκε τις επτά από τις εννιά νίκες τις στο σπίτι της.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Παρτίζαν είχε 12/18 τρίποντα μέχρι το 29’ και συνήθως με τέτοια ευστοχία δύσκολα χάνει μια ομάδα.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Παρτίζαν υπερκάλυψε τη διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα καθώς είχε ηττηθεί στη Βιτόρια με 103-96.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Παρτίζαν είχε τεράστια επιθυμία για τη νίκη κι αυτό μέτρησε περισσότερο από την ευστοχία της στο μακρινό σουτ. Με εξαίρεση 4-5 αγωνιστικά λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο σε κανένα άλλο σημείο δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα.

83

65

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.