Ολυμπιακός: Θέλει να πατήσει κορυφή κόντρα στην ανεβασμένη Αρμάνι

Νίκος Καρφής
Ολυμπιακός: Θέλει να πατήσει κορυφή κόντρα στην ανεβασμένη Αρμάνι
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αρμάνι στο ΣΕΦ (21:00, Novasports Prime) και με νίκη θα πατήσει την κορυφή της Euroleague.

Οι ήττες των Μονακό, Μπαρτσελόνα και Mπασκόνια, άνοιξαν τον δρόμο για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες υποδέχονται την Αρμάνι στο ΣΕΦ (21:00, Novasports Prime) και με νίκη ξέρουν πως θα σκαρφαλώσουν στην κορυφή της Euroleague και θα πιάσουν Μονεγάσκους, Καταλανούς και Βάσκους.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει να συνεχίσει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις μετά τη νίκη στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και βρίσκεται στο 10-6 στην κατάταξη, με την ανεβασμένη Αρμάνι να έχει τρεις σερί νίκες και ρεκόρ 6-10.

O Έλληνας head coach αναφέρθηκε στον Σάσα Βεζένκοβ τονίζοντας πως θα είναι έτοιμος για το ματς, ενώ πρόσθεσε πως δεν θεωρεί την Αρμάνι του... χεριού του Ολυμπιακού. Ο Λαρεντζάκης πρόσθεσε πως η ομάδα του θα πρέπει να είναι το ίδιο πεινασμένη όπως με τον Παναθηναϊκό για να μην έχει πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο Έτορε Μεσίνα ανέφερε πως ο Ολυμπιακός μία από τις καλύτερες ομάδες της EuroLeague, ενώ ο πρώην ερυθρόλευκος, Κάιλ Χάινς τόνισε πως οι Πειραιώτες είναι σκληρή ομάδα, ειδικά στην έδρα τους.

Ο Ολυμπιακός κάνει θραύση στην επίθεση και έχει την κορυφαία της διοργάνωσης με 86.9 ανά ματς, ενώ στην κορυφή βρίσκεται σε ασίστ και κλεψίματα. Δίνει 22.9 τελικές πάσες ανά ματς αντί 16 των Ιταλών, οι οποίοι σκοράρουν 70.8 πόντους κατά μέσο όρο. Η Αρμάνι κάνει λιγότερα λάθη απο τον Ολυμπιακό (11.5 αντί 12), ενώ σουτάρει με 34.1% τρίποντα έναντι του 38.1% των Πειραιωτών.

Τα αποψινά ματς

19:30 Εφές - Βιλερμπάν
21:00 Ολυμπιακός - Αρμάνι
21:30 Βαλένθια - Ερυθρός Αστέρας
21:45 Ρεάλ - Μακάμπι

ερ