Παπανικολάου στο Gazzetta: «Ο Σάσα είναι ο... πολιορκητικός μας κριός, φροντίσαμε να μην φανεί η απουσία του»

Παπανικολάου στο Gazzetta: «Ο Σάσα είναι ο... πολιορκητικός μας κριός, φροντίσαμε να μην φανεί η απουσία του»
Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στο όμορφο μπάσκετ που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ενώ θεωρεί πως η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά για να καλύψει το κενό του Βεζένκοβ. Δείτε όσα δήλωσε στο Gazzetta.

Κάθε ερώτηση που αφορά την παρουσία του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της EuroLeague στο ΟΑΚΑ καταλήγει σε μία απάντηση για «όμορφο μπάσκετ». Οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν γρήγορα, μεθοδικά και μέσα από τις συνεργασίες τους έφτασαν στην επικράτηση με 71-95 επιβεβαιώνοντας τον σύγχρονο χαρακτήρα του παιχνιδιού τους.

Ανάλογο ήταν και το σύνθημα του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος μιλώντας στο Gazzetta μετέφερε τις σκέψεις του σχετικά με τα στοιχεία εκείνα που έδωσαν στην ομάδα την ώθηση για τη νίκη. «Νομίζω ότι το όμορφο μπάσκετ και η ενέργεια που βγάλαμε στο παρκέ μας βοήθησαν για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα σε μία πολύ δύσκολη έδρα» τόνισε αρχικά.

Η απουσία του Σάσα Βεζένκοβ από το συγκεκριμένο ματς βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων και λίγες ώρες πριν την έναρξή του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν ξέχασε να τον… αναφέρει ακόμη και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αφιερώνοντάς του ένα από τα σουτ στα οποία ευστόχησε. Φύλαξε, μάλιστα, μερικά πολύ κολακευτικά λόγια, την ώρα που σχολίασε και τον τρόπο με τον οποίο το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα “κάλυψε” το κενό που είχε δημιουργηθεί.

«Είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος παίκτης, πάρα πολύ σημαντικός για εμάς. Είναι ένας… κινητήριος μοχλός, ο πολιορκητικός μας κριός αν θες. Δίνει πάρα πολλά πράγματα σε εμάς και βοηθάει στην εξέλιξη του παιχνιδιού μας. Αλλά, όπως έχουμε πει επανειλημμένα και έχει τονίσει και ο κόουτς πολλές φορές, κάθε παίκτης είναι σημαντικός, όλοι είναι κομβικοί και σήμερα (σ.σ χθες) νομίζω ότι απλά οι υπόλοιποι φροντίσαμε να μην φανεί η απουσία του και να κάνουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι».

g

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν πλέον δέκα αναπάντητες νίκες κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Για τον Παπανικολάου, όμως, ο αριθμός αυτός απλώς προσθέτει στοιχεία στα φύλλα της στατιστικής… «Αυτά είναι περισσότερο στατιστικά ξέρεις. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, η κάθε νίκη ξεχωριστή. Δεν έχει σημασία να είναι ένα, δύο ή δέκα μηδέν. Το επόμενο ματς είναι το πιο σημαντικό και από εκεί ξεκινάς για να φτάσεις πάλι στο 1-0. Τα σερί είναι περισσότερο για να χαίρονται οι φίλαθλοί μας και να γράφονται στα στατιστικά».

Όσο για το ποιο είναι το συναίσθημα να ξεκινά ένα ντέρμπι σε τέτοια ατμόσφαιρα και ο Κώστας Παπανικολάου να φέρει τον τίτλο του αρχηγού του Ολυμπιακού; Ο ίδιος απαντά πως «νομίζω ότι αν πας να κάνεις το κάτι παραπάνω, ίσα ίσα μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Οπότε η εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου και την ομάδα είναι το Α και το Ω. Μπήκα στο παιχνίδι, όπως θα το έκανα σε κάθε άλλο και αυτό είναι που λειτουργεί καλύτερα στο τέλος της ημέρας να λυθείς και να παίξεις καλά».

Ενώ τέλος, αναφέρθηκε στο πόσο αυτή η νίκη μπορεί να γίνει παράγοντας μίας καλής συνέχειας ξεπερνώντας τα προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα. «Σίγουρα μετά τα δύο κακά αποτελέσματα που είχαμε, δεν θα έλεγα τόσο εκτός προγράμματος γιατί έτσι όπως έχει εξελιχθεί η EuroLeague φέτος δεν υπάρχει εύκολη ομάδα, είναι μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη για εμάς για να ανακάμψουμε από τις δύο ήττες αυτές!».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.